Goran Vesić i Irena Vujović sa privrednicima Beograda: Turizam šansa za razvoj
Goran Vesić i Irena Vujovic, Foto: Fonet

Budućnost beograda

Goran Vesić i Irena Vujović sa privrednicima Beograda: Turizam šansa za razvoj

"Nama je turizam najbrža rastuća privredna grana od kojeg je zaradjeno 800 miliona evra ove godine, a to nije zarada samo za gradski budžet, već je to zarada i svih privrednih subjekata na teritorrji Beograda

Objavljeno:

Kandidati Srpske napredne stranke za odbornike u Skupštini grada Beograda Goran Vesić i Irena Vujović razgovarali su danas u centru Beograda sa privrednicima sa kojima su se saglasili da je turizam šansa za razvoj privrede. Oni su obišli jednu od radnji u novom tržnom centru "Rajićeva" u Knez Mihailovoj ulici u kojoj je promet povećan za 30 odsto, zatim pekaru "Toma" gde je povećanje prometa za 20 odsto i "Beograd Art" Hotel u kojem je popunjenost oko 80 odsto, a većinu čine turisti iz inostranstva.

Vesić, koji je i aktuelni gradski menadžer je ocenio da te brojke pokazuju koliko je važno da se razvija turizam u Beogradu jer doprinosi razvoju privrede, ali je dobar i za imidž Beograda.

"Nama je turizam najbrža rastuća privredna grana od kojeg je zaradjeno 800 miliona evra ove godine, a to nije zarada samo za gradski budžet, već je to zarada i svih privrednih subjekata na teritorrji Beograda", kazao je Vesić novinarima nakon obilaska.

Irena Vujović, koja je i aktuelna predsednica opštine Savski venac je rekla da je "Beograd postao nezaobilazna destinacija svih turista i stabilan grad koji dovodi do ekonomskog prosperiteta svih privrednih subjekata koji posluju u glavnom gradu".

"U prethodnoj godini rast turista je zabeležen za 20 odsto, odnosno imali smo više od milion turista. Svaki turista znači za Beograd i nova ulica, nov vrtić, nova škola, dom zdravlja, novo radno mesto", kazala je Irena Vujović.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TVITER: Miroslav Čučković

(Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.