JOŠ JEDAN MUZEJ U BEOGRADU: Zgrada Železničke stanice postaće objekat kulture
Foto: Vladimir Milovanović

beogradski izbori 2018.

JOŠ JEDAN MUZEJ U BEOGRADU: Zgrada Železničke stanice postaće objekat kulture

Bojić je u društvu gradskog arhitekte Milutina Folića obišla zgradu stare Železničke stanice

Objavljeno:

Kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda sa liste "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd" i direktorka Istorijskog muzeja Srbije, Dušica Bojić, najavila je danas da će zgrada stare Železničke stanice postati objekat kulture, jer će se tu nalaziti Istorijski muzej.

Bojić je u društvu gradskog arhitekte Milutina Folića obišla zgradu stare Železničke stanice i istakla da će premeštanjem eksponata biti rešen problem nedostatka prostora u muzeju.

- Posle otvaranja Muzeja savremene umetnosti, najave otvaranja Narodnog muzeja 28. juna i današnje najave otvaranja Istorijskog muzeja u staroj zgradi Železničke stanice, jesu primeri ulaganja u infrastrukturu i podizanje nivoa kulturnih i istorijskih sadržaja u gradu - ukazala je Bojić.

Kako je najavila, u unutrašnjosti zgrade Železničke stanice biće stalna izložbena postavka koja će biti vezana za nastanak srpske države.

Ističe da veći broj kulturnih i istorijskih sadržaja privlači i turiste, koji će, kada zgrada bude adaptirana u muzej, moći da saznaju kako je nastala srpska država i prošetaju se kroz njene segmente.

Milutin Folić, gradski arhitekta, rekao je da će se na platou ispred budućeg muzeja nalaziti spomenik Stefanu Nemanji, za koji je raspisan konkurs, a čim bude završen, za njim će biti raspisan i konkurs za budući izgled Savskog trga i Železničke stanice.

- Zgrada stare Železničke stanica menja svoju funkciju - spolja će biti rekonstruisana novim fasadama, a iznutra će biti ispunjena istorijskim sadržajima - istakao je Folić.

Prema njegovim rečima, iza stanice biće parking na nekoliko podzemnih nivoa, a iznad parkinga park sa fontanama.

Bonus video:

ISPLIVAĆE SVE TAJNE MARJANOVIĆA: Zoranova snaja skoro neprepoznatljiva stigla u sud da svedoči o noći kada se tragalo za Jelenom

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.