Antić (SPS): Jačanje infrastrukture i perspektiva poljoprivrednoj proizvodnji
Aleksandar Antić, Foto: Marina Lopičić

Zalaganje kandidata sps-a

Antić (SPS): Jačanje infrastrukture i perspektiva poljoprivrednoj proizvodnji

Kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda, zalagaće se za poboljšanje života u urbanim sredinama ali i razvoj poljoprivredne proizvodnje u ruralnim sredinima.

Objavljeno:

Kandidat za gradonačelnika Beograda Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas u Mirijevu da se zalaže za jačanje lokalne saobraćajne i komunalne infrastrukture, jer to omogućava bolji život u urbanim sredinama, ali da smatra da ljude treba podsticati da ostaju na svojim imanjima i dati perspektivu poljoprivrednoj proizvodnji.

"Ubedjen sam da su kapaciteti beogradskih opština sasvim dovoljni da uz sve podsticaje, proizvodimo značajnije količine voća i povrća za čitav Beograd, za sve potrošače. Time podstičemo domaću proizvodnju, a istovremeno obezbedjujemo zdravu hranu na pijacama i marketima našega grada", rekao je Antić. Kako se navodi u saopštenju SPS, Antić je rekao da je spreman da preduzme sve da se ojačaju nadležnosti i operativne mogućnosti opština da bi one mogle da odgovore zahtevima gradjana. "Na taj način, uloga opštine kao posrednika u zadovoljavanju potreba gradjana, biće operativnija, biće tako dimenzionirana da nosi odgovornost za potrebe svojih sugradjana i da te zahteve ispunjava bez odlaganja. Samim tim i njihova nadležnost će biti veća, što i jeste suština decentralizacije o kojoj tako puno govorimo", dodao je Antić. Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, takodje je ukazao na značaj domaće poljoprivredne proizvodnje i dodao da će dati punu podršku domaćim poljoprivrednim proizvodjačima tako što će tražiti da se oni zaštite od nelojalne konkurencije i da se domaća proizvodnja zaštiti od prekomernog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz inostranstva.

Bonus video:

div style="position:relative; padding-bottom:56.25%; height:0;">

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.