GIK DOZVOLIO OSOBAMA S NEVAŽEĆIM LIČNIM KARTAMA DA GLASAJU! Da li će ovo odlučiti izbore u BG?
Foto: Šta radite bre

nezadovoljni

GIK DOZVOLIO OSOBAMA S NEVAŽEĆIM LIČNIM KARTAMA DA GLASAJU! Da li će ovo odlučiti izbore u BG?

- Nećemo da ćutimo o tome. Na svakom mestu ćemo pitati: "šta radite bre?"

Objavljeno: 14:53h

Grupa građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ podnela je danas Upravnom sudu žalbu na odluku Gradske izborne komisije da se na predstojećim izborima u Beogradu dozvoli glasanje i osobama s nevažećim ličnim kartama, sa starim ispravama kojima je istekao rok važenja, što je protivno Zakonu o ličnoj karti.

"Članovi GIK-a su prethodno odbili naš prigovor po ovom osnovu.

S obzirom na to da Gradska izborna komisija nema podatke o broju lica koja poseduju nevažeće stare lične karte smatramo da može doći do brojnih zloupotreba tokom izbornog procesa i predlažemo da Upravni sud u Beogradu usvoji našu žalbu i poništi rešenje GIK-a.

Očigledno je i da se ne poštuju preporuke OEBS-a po kojima su tužilaštvo i policija trebalo da naprave akcioni plan za prevenciju mogućih nepravilnosti, kako tokom kampanje tako i na sam izborni dan, što jasno ukazuje da ovaj izborni proces već na samom početku nije pošten.

Kad ovome dodamo i to što čelni ljudi RTS ignorišu naš zahtev da obezbede termine na javnom servisu, u okviru kojih će opozicione liste imati mogućnost da predstave svoje politike i svoje kandidate, jasno je da se ne radi samo o neravnopravnim izbornim uslovima već da je stvoren okvir za nepoštovanje izborne volje građana.

Nećemo da ćutimo o tome. Na svakom mestu ćemo pitati "šta radite bre?" - stoji u saopštenju.

Bonus video:

Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.