OPOZICIJA NAJAVILA PROTEST ISPRED RTS: Evo kada i zašto se okupljaju!
Foto: Damir Dervišagić

odlučili!

OPOZICIJA NAJAVILA PROTEST ISPRED RTS: Evo kada i zašto se okupljaju!


Opozicione stranke i pokreti postigli su dogovor i o saradnji na kontroli izbora

Objavljeno: 07:04h

Predstavnici 12 opozicionih stranaka i pokreta dogovorili su se danas da 4. februara organizuju protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu zbog kako se navodi, "kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu". Kako je saopštio Pokret slobodnih gradjana (PSG), kao jedan od učesnika te akcije, sa protesta će biti upućen zahtev za smenu direktora i urednika informativnog programa javnog servisa zbog kako se navodi, politički pristrasnog rada, kao i da RTS i drugi mediji poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera.

Opozicione stranke i pokreti postigli su dogovor i o saradnji na kontroli izbora, "radi zaštite izborne volje gradjana".

Dodaje se da će opozicija formirati odbor za organizaciju protesta ispred zgrade RTS-a, kao i radnu grupu za saradnju u kontroli izbora.Dogovor su postigli predstavnici Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih gradjana, Pokreta za preokret, Pokreta protiv diktature, Socijaldemokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, udruženja Šta radite bre i stranke Zajedno za Srbiju.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.