OVE POZNATE LIČNOSTI IMAJU UKRAJINSKE KORENE! Za neke bi mogli da stavimo ruku u VATRU da to nisu, ŠOK! (FOTO)
Silvester Stalone, Foto: Printscreen, Profimedia

neverovatno

OVE POZNATE LIČNOSTI IMAJU UKRAJINSKE KORENE! Za neke bi mogli da stavimo ruku u VATRU da to nisu, ŠOK! (FOTO)

Legendarni kantautor Bob Dilan ima ukrajinsko poreklo po očevoj strani

Objavljeno:

Pogledajte koje sve poznate ličnosti vuku korene iz Ukrajine, možda vas iznenade ove malo poznate činjenice.

Pablo Šrajber

Šrajberov brat Pablo takođe je napravio ime u svetu glume. Mlađi Šrajber je najpoznatiji po ulozi jezivog i korumpiranog zatvorskog čuvara u hit seriji 'Narandžasta je nova crna'.

Michael Bolton

Michael Bolton
foto: Printscreen/youtube

Majkl Bolton, rođen kao Majkl Bolotin, rekao je da potiče iz ukrajinske porodice u svojim memoarima „The Soul of It All“ iz 2013. U knjizi on svojim pevačkim talentima delimično pripisuje svoje nasleđe: „Ako moj glas dolazi iz dalekih vremena u istoriji moje porodice, možda je među mojim ukrajinskim precima u Kijevu postojao veliki pevač.

Bob Dilan

Legendarni kantautor Bob Dilan ima ukrajinsko poreklo po očevoj strani. Njegovi baka i deda po ocu napustili su Odesu početkom 1900-ih da bi pobegli od antisemitskih vođa i započeli novi život u SAD. Kada je Dilanu 2017. dodeljena Nobelova nagrada za književnost, jevrejska zajednica u Odesi priredila je veliku proslavu i proglasila ga „još jednim ponosom Odese“.

Bob Dilan
Bob Dilanfoto: Profimedia

Silvester Stalone

Majka Silvestera Stalonea uspela je da pronađe njihovo poreklo do Ukrajine. Otkrila je da je njegova prabaka bila deo jevrejske porodice koja je posedovala nekretnine i tekstilne fabrike u Odesi, pre nego što se preselila u SAD tokom 19. veka.

Silvester Stalone
Silvester Stalonefoto: Profimedia

Steven Tiler

Frontmen Aerosmitha Stiven Tajler često je izjavljivao da ima malo ukrajinske krvi umešano u svoje bogato i složeno nasleđe. Njegov deda po majci bio je Ukrajinac, što ga čini delom Ukrajinca, Nemaca, Engleza, Italijana i Afroamerikanca.

Vera Farmiga

Glumica nominovana za Oskara i zvezda filmske serije 'The Conjuring', Vera Farmiga je takođe ponosna Amerikanka ukrajinskog porekla. Njena majka i otac su Ukrajinci i upoznali su se u SAD nakon emigriranja. Farmiga smatra da je ukrajinski njen maternji jezik uprkos tome što je odrasla u SAD, i ekspert je za ukrajinske narodne plesove!

Vera Farmiga
Vera Farmigafoto: Profimedia

Leonard Nimoi

Glumac
foto: Printscreen

Leonard Nimoj, najpoznatiji po ulozi Spoka u TV seriji i filmovima 'Zvezdane staze', sin je dvojice jevrejsko-ukrajinskih imigranata. Napustili su grad Iziaslav početkom 1900-ih da bi izbegli sovjetsko ugnjetavanje.

Natalie Vood

Natali Vud
foto: Profimedia

Natali Vud je rođena kao Natalija Zaharenko, ćerka dvojice ukrajinskih imigranata koji su došli u SAD iz grada Harkova. Savetovano joj je da promeni ime kada je počela da glumi kao dete.

Rut Bader Ginsburg

Rut
foto: Printscreen/Youtube

Pokojna velika Rut Bader Ginsburg, koja je bila sudija Vrhovnog suda skoro 30 godina, bila je ćerka ukrajinskog imigranta. Njen otac je odrastao u Odesi i preselio se u Njujork kada je imao 13 godina.

Ruth Bader Ginsburg
Ruth Bader Ginsburgfoto: Profimedia

David Copperfield

Dejvid Koperfild
foto: Printscreen/Youtube/ Wall Street Journal

Čuveni mađioničar David Copperfield je zapravo rođen kao David Set Kotkin. Njegovi roditelji su bili jevrejski imigranti koji su napustili Ukrajinu dok je bila deo Sovjetskog Saveza.

Alek Len

Aleks Len je jedan od najpoznatijih ukrajinskih profesionalnih sportista koji su trenutno aktivni u SAD. Len je počeo da igra za jedan od najboljih timova u ukrajinskoj košarkaškoj ligi pre nego što su ga Sakramento Kingsi izabrali da igra u NBA.

Alex Len
Alex Lenfoto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.