BLOGER I NJEGOVA DEVOJKA IZA REŠETAKA ZBOG FOTKE ZADOVOLJAVANJA ISPRED ČUVENE CRKVE: Poznato kolika je kazna
Blogeri iz Rusije, Foto: Društvene mreže

hapšenje

BLOGER I NJEGOVA DEVOJKA IZA REŠETAKA ZBOG FOTKE ZADOVOLJAVANJA ISPRED ČUVENE CRKVE: Poznato kolika je kazna

Bobijev i Akimova su prvi koji su kaženjeni zatvorskom kaznom zbog kršenja ovog zakona, dok su oni koji su prethodno osuđeni kažnjeni novčano ili uslovno

Objavljeno:

Sud u Moskvi osudio je blogera i njegovu devojku na 10 meseci zatvora pošto su napravili seriju nepristojnih fotografija ispred čuvene Crkve svetog Vasilija na Crvenom trgu. Oni su proglašeni krivim za vređanje osećanja vernika, navodi RT.

Prošlog meseca, Ruslan Bobijev, čije je pravo ime Ruslani Murojonzod i Asja Akimova (odnosno Anastasija Čistova) objavili su fotografije na društvenim medijima uslikane pored čuvene crkve. Najkontroverznija među njima je ona na kojoj je Akimova na kolenima, simulira zadovoljavanje obučena u jaknu na kojoj piše policija.

Blogeri
foto: Društvene mreže

Njih dvoje su kasnije zadržani, optuženi za kršenje zakona kojim se kažnjavaju oni koji imaju nameru da "vređaju religiozna osećanja vernika".

Bobijev i Akimova su prvi koji su kaženjeni zatvorskom kaznom zbog kršenja ovog zakona, dok su oni koji su prethodno osuđeni kažnjeni novčano ili uslovno.

Blogeri, Rusija
foto: Društvene mreže

Bobijev nije prvi ovakav slučaj prethodnih nedelja. Početkom ovog meseca, video ruske OnlyFans porno zvezde postao je viralan pošto je snimljena kako pokazuje grudi u blizini iste crkve. Devojka, poznata kao Lola Bani, kasnije se izvinila pošto je javnost burno reagovala.

Zakon o vređanju osećanja vernika donet je 2013. godine pošto je feministički pank rok bend Pusi rajot svirao u moskovskoj glavnoj crkvi. O zakonu se čulo i tokom 2016. godine pošto je Jutjub bloger Ruslan Sokolovski uhapšen jer je igrao tada popularnu igricu Pokemon GO u crkvi u Jekaterinburgu.

Bonus video:

00:30

ŠOK IZDANJE DARKA LAZIĆA I NJEGOVE DEVOJKE! Pevač obukao Barbarinu garderobu, u JAPANKAMA i čarapama otišao u kupovinu!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.