PROFESORKA SE RUGALA PRECIMA, NA ČASU IMITIRALA NJIHOV PLES: Odluka škole ju je šokirala,ovo nije OČEKIVALA (VIDEO)
Profesorka, Foto: Printscreen Youtube

strašno

PROFESORKA SE RUGALA PRECIMA, NA ČASU IMITIRALA NJIHOV PLES: Odluka škole ju je šokirala,ovo nije OČEKIVALA (VIDEO)

Snimak je načinila učenica Šade Džondon koja ga je potom okačila na Fejsbuku u pozitivnom kontekstu, u stilu da joj je profesorka “baš kul”

Objavljeno:

Profesorka srednje škole u Kaliforniji dobila je otkaz nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se ona ruga i vređa američke domoroce, odnosno Indijance.

Amerikanka Kendis Rid koja je u prethodnom periodu u Riversajdu predavala američku književnost, došla je na čas obučena maltene kao skvo, a onda se presvukla u “ratničku” odeću Indijanaca kako bi pred iznenađenom decom zaplesala.

Cilj njenog časa bio je da đacima na autentičan način pokaže kako se pre živelo na teritoriji Severne Amerike, ali se prlikom glume suviše unela, a onda je subjektivno počela da komentariše sve loše što su radili Indijanci.

Snimak je načinila učenica Šade Džondon koja ga je potom okačila na Fejsbuku u pozitivnom kontekstu, u stilu da joj je profesorka “baš kul”.

Ono što nije očekivala, a profesorka još manje, je da će je škola otpustiti zbog ovog časa.

– Njeno ponašanje nije bilo prihvatljivo, morali smo da reagujemo. Na vređanje naših predaka i stare američke kulture uvek ćemo ovako da postupamo – stav je Džon V. Nort srednje škole u Riversajdu.

(Espreso/objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.