Dečak (8) ušao u biblioteku i učinio nešto zbog čega mnogi traže SMRTNU KAZNU!
Biblioteka, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

ŠTA ĆE BITI?

Dečak (8) ušao u biblioteku i učinio nešto zbog čega mnogi traže SMRTNU KAZNU!

Porodica tvrdi da dečak nije ni svestan krivice

Objavljeno:

Osmogodišnji hindu dečak suočava se sa optužbama na smrtnu kaznu u Pakistanu zbog sumnje da se namerno pomokrio na tepih biblioteke. On je tako postao najmlađa osoba optužena za bogohuljenje u toj zemlji.

Nakon ovog čina koji su mnogi opisali kao skandal, muslimanska masa napala je obližnji hinduistički hram, a naročito su iskazali revolt jer je dete pušteno uz kauciju.

Njegova porodica trenutno se krije zbog straha od odmazde,a mnogi stanovnici hindu zajednice u Pendžabu, napustili su to područje.

U biblioteci u kojoj je dečak urinirao čuvale su se muslimanske verske knjige, a za ovo delo zaprećena je smrtna kazna.

U razgovoru za Gardijan, jedan od članova dečakove porodice je sa nepoznate lokacije istakao da dete nije ni svesno što znači bogohuljenje i da mu to nije bila namera.

– Dete i dalje ne razume šta je učinilo i zbog čega žele da ga ubiju. Napustili smo prodavnice u kojima smo radili, a uplašena je i čitava zajednica. Plašimo se reakcije i ne želimo da se vratimo na to područje – naveo je jedan od članova porodice deteta.

Optužbe za bogohuljenje sa sobom mogu nositi i smrtnu kaznu, a uprkos tome što niko nije zvanično pogubljen još od 1986. godine, dešava se da besna rulja ubija osobe za koje se smatra da su bogohulile.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.