VLASNICI PASA OVOG MORAJU DA BUDU SVESNI: Ovakve radnje mogu biti POGUBNE za vašeg LJUBIMCA!
Pas, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

VLASNICI PASA OVOG MORAJU DA BUDU SVESNI: Ovakve radnje mogu biti POGUBNE za vašeg LJUBIMCA!

Par saveta doprineće zdravom i veselom ljubimcu

Objavljeno:

Uvek je tu da vas razonodi, nasmeje, dotrči vam u zagrljaj i prati vas u dugim šetnjama. Na brojne načine pas kao ljubimac poboljšava čovekov život. S toga ne čudi činjenica da psi najlakše od svih životinja pronalaze svoj dom u domovima ljudi.

Međutim, briga o psu ne svodi se samo na maženje i igranje. To je istinski posao, ali je vredan truda. Pravilna nega psa i vođenje brige o njegovoj ishrani obezbediće vam zdravog i veselog ljubimca. Pa opet postoje stvari koje vlasnici pasa nehotice urade a koje mogu biti pogubne po njihovog ljubimca. U redovima koji slede navodimo vam šta nikako ne bi trebalo da uradite ako ste vlasnik psa.

Pogledajte samo ove slatke kujice:

1 / 54 Foto: Profimedia

NIKAD NE OSTAVLJATE PSA SAMOG U AUTOMOBILU

Ostavljanje psa u automobilu je riskantno iz više razloga. Kao prvo, tokom leta kada temperature zaista znaju da budu visoke, postoji velika mogućnost da se vaš ljubimac uguši u automobilu sa podignutim prozorima. S druge strane ako ostavite prozor otvoren, on može izaći kroz prozor i odlutati ili se može dogoditi da ga neko ukrade ukoliko je reč o štenetu.

Psi
foto: Youtube printscreen

NIKAD NE KORISTITE POGREŠNU VRSTU OGRLICE

Ukoliko vam u bilo kom momentu izgleda kao da je ogrlica vašeg psa previše uska za njegov vrat, odustanite od njenog korišćenja. Svaka pasmina je jedinstvena i samim tim na tržištu postoji mnoštvo različitih ogrlica. Ukoliko niste sigurni koju bi trebalo da posedujete zatražite savet svog veterinara.

NIKAD NE DOZVOLITE DA PAS VODI VAS

Kada izvedete psa u šetnju pobrinite se da on hoda pored vas a nikako ispred vas. Vi ste ta osoba koja zadaje tempo i maršutu. Osim toga ako pas insistira da ide ispred vas, na raskrsnici ga vrlo lako mogu udariti kola ako je neoprezan. Posegnite za kraćim povodcem ako imate psa kog je teško obuzdati.

Psi
foto: Profimedia

NE DELITE SVOJU HRANU SA PSOM

Možda je teško odoleti tim slatkim očima kada vas molećivo gledaju da im date neko parčence obroka koji upravo jedete ali je od velike važnost da se suzdržite od toga. Iako dobar deo ljudske hrane može da bude dat u manjim količinama krzenom mezimcu, potrebno je da budete apsolutno sigurni da znate šta im dajete.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso, Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.