Konačno je ostvario san: Najstariji čovek na svetu u 113. godini proslavio punoletstvo! (VIDEO)
Foto: Profimedia

SVE JE PREŽIVEO

Konačno je ostvario san: Najstariji čovek na svetu u 113. godini proslavio punoletstvo! (VIDEO)

Rođen u Poljskoj 1903. godine, zbog Prvog svetskog rata je propustio bar micvu koja se slavi kada dečak napuni 13 godina
Objavljeno:

Sa 100 godina zakašnjenja, najstariji čovek na svetu, proslavio bar micvu, jevrejski običaj koji predstavlja religiozno punoletstvo i ulazak u doba zrelosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Izrael Kristal, koji je preživeo oba svetska rata i logor smrti Aušvic, ove godine je dobio potvrdu Ginisovih svetskih rekorda da je najstariji čovek na svetu. Međutim, kao Jevrejin koji poštuje religiju, 113-godišnjak se više radovao bar micvi.

Milioni staklića i dijamantska svetlost: Šah Čeraž je jedna od najlepših džamija! (FOTO) (VIDEO)

Rođen u Poljskoj 1903. godine, zbog Prvog svetskog rata je propustio bar micvu koja se slavi kada dečak napuni 13 godina. Njegova ćerka Šulamit Kupestoh rekla je da je prošlog vikenda Izrael okupio svoju decu, unuke i čak 30 praunuka kako bi obeležili taj događaj.

Ona je navela da je njen otac bio vrlo zadovoljan što je recitovao tradicionalnu jevrejsku molitvu zahvalnosti. Njegova prva supruga i dvoje dece su ubijeni u holokaustu.

Po jevrejskom zakonu, deca nisu u obavezi da poštuju zapovesti iako se podstiču da što više nauče, a kada napune 13 godine (12 za devojčice), obavezna su da poštuju božje zapovesti. Bar micva označava javno preuzimanje te obaveze.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.