Drevni halucinogeni čaj: Samoubistva, ubistva, sekte i duhovno čišćenje! (FOTO)
Foto: Profimedia

pronalaženje sebe

Drevni halucinogeni čaj: Samoubistva, ubistva, sekte i duhovno čišćenje! (FOTO)

Za čaj od ajahuaske veruje se da ima lekovito dejstvo, kao i da je konzumacijom moguće postizanje duhovnog mira kroz izbacivanje svih otrova iz tela. Međutim, kada drevne rituale improviziju moderne sekte, dolazi do tragedija
Objavljeno: 23:43h

Halucinogeni čaj, poznatiji kao ajahuaska zaslužan je dovođenje velikog broja turista u Južnu Ameriku. Po šumama Amazona postoje šamani koji su vrsni poznavaoci ovog pića.

Ajahuaska služi za čišćenje duha, koje je najčešće odraženo i kroz povraćanje, proliv i prekomerno znojenje.
Šamani su ujedno i najveći protivnici konzumiranja ajahuaske kada neko od njih nije prisutan. U 2014. godini zabeležena su dva smrtna slučaja zbog konzumacije ovog čaja u lošoj improvizaciji rituala.
Jedan od njih je Henri Miler, tinejdžer iz Bristola, koji je pronađen mrtav nakon jedne od ceremonija. Bez obzira na nesrećan slučaj, sve je više žurki u Velikoj Britaniji na kojima se pije čaj od ajahuaske.
Prvi "beli čovek" koji je probao ovu drogu bio je Rejmundo Sera, kasnije poznat kao Gospodar Irinej, jer je osnovao sektu Santo Daime početkom tridesetih godina prošlog veka. Od tada ova sekta ima preko 30 hiljada poklonika. Članovi sekte, a i svi ostali koji su doživeli ovo vantelesno iskustvo u prisustvu šamana, tvrde da je nemoguće da ajahuaska odnese nečiji život. S druge strane, od kad je 2010. u Brazilu donesena odluka da je dozvoljeno korišćenje čaja u religijskim obredima, prijavljeno je nekoliko slučaja gde su konzumenti poludeli.
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.