LICE KOJE ĆE PALESTINI DONETI SLOBODU! Ahed Tamimi (17) puštena iz ZATVORA, a kod kuće je sačekao DIRLJIV PRIZOR! (FOTO)
Foto: AP

hrabra tinejdžerka

LICE KOJE ĆE PALESTINI DONETI SLOBODU! Ahed Tamimi (17) puštena iz ZATVORA, a kod kuće je sačekao DIRLJIV PRIZOR! (FOTO)

Izrael pak Tamimi smatra provokatorom i teroristom

Objavljeno:

Ahed Tamimi (17), Palestinka koja je postala simbol otpora protiv Izraela, puštena je iz zatvora nakon što je odslužila kaznu od osam meseci zbog udaranja izraelskih vojnika.

Nju su srdačno dočekali meštani njenog sela Nebi Saleh na Zapadnoj obali.

Ona je uhapšena u decembru, a snimak njenog hapšenja snimila je njena majka i postavila na Fejsbuk. Besnela je jer su njenog rođaka (15) izraelski vojnici ozbiljno ranili kada su mu pucali u glavu iz blizine.

Izrael pak Tamimi smatra provokatorom i teroristom. Oni su želeli i veću kaznu za ovu tinejdžerku, na koju su Palestinci veoma ponosni.

Ahed sa ocem
Ahed sa ocem foto: AP

Oni su na njenu kuću postavili veliku zastavu, a Tamimi je po dolasku u selo izjavila:

- Otpor će se nastaviti dok se okupacija ne okonča! Sve ženske zatvorenice su nepokolebive. Pozdravljam sve koji su me podržali, kao i ono za šta se borim!

Zapadnu obalu takođe krasi veliki mural sa njenim likom:

Ahed Tamimi je simbol palestinske borbe
Ahed Tamimi je simbol palestinske borbe foto: EPA / Abir Sultan

Tamimi je po puštanju na slobodu posetila grob palestinskom lider Jasera Arafata, a sastaće se i sa predsednikom Mahmudom Abasom.

- Nastaviću ovim putem i nadam se da će i ostali. Zatvorenici su dobro, ali se borba za njihovo oslobađanje nastavlja -rekla je ona.

Srednju školu je završila u zatvoru, a sada ima puno ponuda za dalje školovanje u inostranstvu. Ipak, njen otac kaže da će politička borba biti Ahedin prioritet.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Time.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.