Koštali su ih života: 7 pronalazača koji su umrli zbog svojih izuma! (FOTO)

neverovatna otkrića

Koštali su ih života: 7 pronalazača koji su umrli zbog svojih izuma! (FOTO)

Oni su otkrili genijalne automobile, pravili odela-padobrane i jedrilice, a poznata Marija Kiri je umrla od posledica istraživanja radioaktivnosti
Objavljeno:

Njihovi izumi su bili genijalni, ali su ih odveli direktno u smrt. Oni su otkrili genijalne automobile, pravili odela-padobrane i jedrilice, a poznata Marija Kiri je umrla od posledica istraživanja radioaktivnosti. Za ovih 16 stvari verovatno niste ni znali da postoje (FOTO) Iako su ih izumi ubili, oni su obeležili istoriju čovečanstva jer bez njihovih izuma i prvih koraka ne bi bilo napretka. 1. Fransis Edgar Stenli (1849 - 1918) - Američki biznismen i jedan od osnivača Stenli Motor prevozne kompanije. On je izumeo Stenli parobrod 1896. godine, koji ga je koštao glave.

Wikipedia
Ovo je model iz 1912. godine, a 1918. godine Stenli je pokušavajući da zaobiđe objekat na putu, zajedno sa svojim izumom, poginuo.
Wikipedia
2. Vilijam Bulok (1813 - 1867) - Američki pronalazač koji je 1863. godine poboljšao štamparsku presu Ričarda Marča Hoa, a to je dovelo do revolucije u štamparskoj industriji koja je dobila na brzini i efikasnosti.
Wikipedia
Ipak, Vilijam je imao nezgodu sa svojim izumom, a nakon što mu je presa pala na nogu dobio je gangrenu. Nažalost nije preživeo operaciju amputacije noge.
Wikipedia
3. Tomas Endrus (1873 - 1912) - Irski biznismen i brodograditelj, a bio je arhitekta legendarnog Titanika koji je 1912. godine udario u ledeni breg. On je bio sa posadom i putnicima kada je brod doživeo nesreću.
Wikipedia
Nakon što je pomogao ljudima da uđu u brodove za spasavanje, vratio se u prvu klasu u sobu za pušenje, gde je ostao zagledan u sliku na zidu dok je brod tonuo.
Arhivska fotografija
4. Henri Smolinski i Hal Blejk - Ovi pronalazači su osmislili genijalni leteći Ford Pinto kojem su mogla da se skinu krila. Na samom testiranju krila su se otkačila u vazduhu i ubila Henrija i Hala.
Wikipedia
5. Oto Liliental (1848 - 1896) - Nemački pionir vazduhoplovstva koji je ostao poznat kao Kralj jedrilica. On je prvi uspešno izveo bezbedan let hend glajderom, a izveo je preko 2.000 letova.
Wikipedia
Ipak, nejgov poslednji let je imao katastrofalne posledice, nakon kog je Oto završio sa slomljenom kičmom. Njegove poslednje reči bile su -Žrtve moraju da se podnesu!
Wikipedia
6. Marija Kiri (1867 - 1934) - Poljska fizičarka i hemičarka, koja je prva izvela istraživanja o radioaktivnosti. Ona je otkrila da je kombinacija polonijuma i radijuma radioaktivna, a za otkrića je dobila dve Nobelove nagrade.
Wikipedia
Nažalost, ovim istraživanjem je bila izložena radioaktivnosti, zbog čega je urla od leukemije.

7. Franc Rajčert (1879 - 1912) Austrijski krojač i pionir padobranstva, čovek koji je izumeo odelo-padobran, ali mu je ono došlo glave
odelo hteo da testira na Ajfelovom tornju, a policija mu je dozvolila jer je mislila da će koristiti lutku odelo testirao svojim skokom sa tornja nakon kog je poginuo
Wikipedia

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.