Znate li zašto Ajnštajn na ovoj slavnoj fotografiji plazi jezik?

Priča iza slike

Znate li zašto Ajnštajn na ovoj slavnoj fotografiji plazi jezik?

Možda ste pomislili da se radi o jednoj od brojnih montaža koje kruže internetom, no ova fotografija slavnog fizičara Alberta Ajnštajna zaista jeste autentična
Objavljeno: 15:50h

Sigurno ste već videli ovu fotografiju slavnog fizičara Alberta Ajnštajna u neobičnoj pozi - sa isplaženim jezikom. Možda ste pomislili da se radi o jednoj od brojnih montaža koje kruže internetom i dobijaju razne prateće tekstove i priče.

No, ovde ipak nije reč o montaži, nego je fotografija stvarno autentična. Šta se to dogodilo i kada se genijalni fizičar tako opustio? Sve montaže koje ste videli verovatno jesu uklopljene u nerealna scenarija, no Ajnštajnovo lice i jezik na fotografiji su - njegovi.
Priča ide ovako: Za njegov 72. rođendan njegovi prijatelji i kolege pripremili su proslavu 14. marta 1951. godine u Prinston klubu. Na proslavu su stigli brojni gosti, kao i fotografi medija.
Pri kraju proslave Ajnštajn je već bio prilično izmoren. Ali je nastavio da pozira fotoreporterima. Na kraju se jedan njegov prijatelj ponudio da ga odveze kući. I taman kad je profesor ulazio u vozilo, jedan fotoreporter je povikao: "E, je l' može još jedna fotografija?".
Fotograf Art Sas koji je snimio taj trenutak tvrdi da se Ajnštajn okrenuo i isplazio jezik, a on okinuo fotografiju koja je postala slavna.
Fotografija se svidela i samom fizičaru, koji je od fotografa naručio čak devet primeraka, od kojih je neke iskoristio za slanje čestitki.
(Espreso.co.rs / Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.