OVAJ DEČAK JE ROĐEN KAO VUKODLAK, MALJE SU MU PO CELOM TELU: Veruje se da je reč o PROKLETSTVU, evo i kojem
Dečak vukodllak, Foto: Printscreen/Tiktok/dailymail

ŠOK

OVAJ DEČAK JE ROĐEN KAO VUKODLAK, MALJE SU MU PO CELOM TELU: Veruje se da je reč o PROKLETSTVU, evo i kojem

Džaren (2) je rođen sa maljama po licu, vratu, leđima, rukama, nogama... Njegovo stanje je izuzetno retko i dešava se jednom u milijardu slučajeva

Objavljeno:

Dečak po imenu Džaren Gamongan rođen je sa sindromom vukodlaka. Njegova majka sumnjala je da je najbizarniji razlog kriv za stanje njenog sina, a onda je od lekara saznala istinu.

Džaren (2) je rođen sa maljama po licu, vratu, leđima, rukama, nogama... Njegovo stanje je izuzetno retko i dešava se jednom u milijardu slučajeva.

Njegova majka Alma smatrala je da je za stanje njenog sina krivo prokletstvo koje je porodici nanela jer je pojela divlju mačku dok je bila trudna, piše Daily mail. Izuzetno bizaran "razlog". Njeni meštani su takođe verovali u to pa su dodatno uticali na nju.

Kada je ranije ovog meseca odvela sina na lekarski pregled, ustanovljeno je da dečak ima hipertrihozu, neverovatno redak sindrom, sa samo 50 do 100 prijavljenih slučajeva širom sveta od srednjeg veka.

@dailymail Two-year-old Jaren Gamongan was born with a full head of hair, black sideburns, and patches of hair that filled his face, neck, back, and arms, as a result of a 'one-in-a-billion' medical condition. His superstitious mother, Alma, believed the boy's appearance was due to a curse brought upon her when she ate a wild cat while pregnant with her son. She said that during her pregnancy, she had uncontrollable cravings for wild cats, an exotic dish that is found in the remote mountain region where she lives. 🎥 Viral Press #pregnancy #werewolfsyndrome #pregnancycravings #rarecondition ♬ The Champion - Lux-Inspira

Hipertrihoza je abnormalna količina rasta kose po telu. Postoje generalizovana hipertrihoza koja se javlja po celom telu i lokalizovana hipertrihoza, ograničena na određene delove. Ovo stanje može da bude urođeno ili da se javi kasnije tokom života.

"Toliko se brinem za njega... kada dođe vreme da ide u školu. Mogli bi da ga maltretiraju jer je drugačiji. Krivila sam sebe kad se rodio zbog potrebe koje sam imala. Osećala sam se jako krivom. Ali nedavno su mi lekari rekli da to nije povezano", izjavila je.

Alma ima troje dece, Džaren je srednje dete, ostali mališani nisu rođeni su bez komplikacija.

Poručila je da je Džaren srećan i razigran dečak. "Okupaću ga kad bude vruće. Čak smo pokušali i da ošišamo kosu, ali ona bi samo izrasla još duža i gušća, pa smo prestali sa tim", dodala je.

Alma je ovog meseca napokon bila na konsultacijama sa dermatologom. "Verujemo da je ovo nasledno stanje, ali je vrlo retko. Mogla bi da ga ima jedna osoba od milijardu ljudi", rekla je doktorka i dodala da, iako za hipertrihozu nema leka, tretmani poput laserskog uklanjanja dlačica mogu da pomognu.

"Pokušaćemo da napravimo 10 seansi za četiri do šest nedelja pa da pratimo stanje", istakla je doktorka. Alma je zamolila da se njenom sinu pomognu jer su seanse za njih veoma skupe. Jako sam zahvalna onima koji su nam već pomogli. Nadam se da bi moj sin mogao da dobije bolje šanse u životu uz vašu pomoć", poručila je, piše Daily mail.

06:01

IZBOR HRVATSKE PESME ZA EVROVIZIJU JE TOTALNI PROMAŠAJ! Dado Topić za Kurir BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je rekao o Teya Dori

(Espreso/Blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.