DA LI ZNATE DA POSTOJI DOBAR RAZLOG ZAŠTO SE PICA PAKUJE U ČETVRTASTE KUTIJE? Kada čujete ostaćete u ŠOKU
Pica, Foto: Profimedia

saznajte

DA LI ZNATE DA POSTOJI DOBAR RAZLOG ZAŠTO SE PICA PAKUJE U ČETVRTASTE KUTIJE? Kada čujete ostaćete u ŠOKU

Prave se od jednog lista kartona

Objavljeno:

Pica je jedno od najomiljenijih jela na svetu. Osim u piceriji ovaj ukusan i lak obrok dostavlja se i na kućnu adresu i to u četvrtastim kutijama. Mnogi su bili zbunjeni zašto se pica, koja je okrugla, ne pakuje u okrugle već u četvrtaste kutije. Razlog za to je zapravo praktične prirode.

Ekonomski razlozi

Ambalaža četvrtastog oblika je lakša i ekonomičnija za pravljenje, a uz to i jeftinija. Četvrtaste kutije se prave od jednog lista kartona. Lako ih je izraditi na licu mesta, ali i složiti u ćošku picerije jer raspakovane ne zauzimaju previše prostora.

Bilo je pokušaja da se napravi okrugla kartonska ambalaža koja bi pratila prirodan oblik same pice, ali se ispostavilo da je to zahtevnije i skuplje.

Pica
foto: Profiemdia

Pre tačno 20 godina inovator po imenu Džon Hari osmislio je okruglu kutiju za picu za koju je smatrao da bolje zadržava svežinu od običnih kutija i sprečava da pica klizi unutar ambalaže tokom transporta. Ali, pokazalo se da je njegova ideja problematična upravo zbog skuplje proizvodnje, ap njegove kutike nikad nisu ušle u masovnu upotrebu.

Osim toga, četvrtaste kutije su stabilnije za pakovanje i dostavu, pa je moguće isporučiti veću količinu pica tako što se kutije jednostavno naslažu jedna na drugu tokom transporta.

Čak i sečenje pice na trouglove ima smisla jer na taj način svako će dobiti podjednako parče. Jednom rečju, sve je već isprobano pa zašto ga menjati kad već dobro funkcioniše.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.