TRUDNU ŽENU UJELA NAJSMRTONOSNIJA ZMIJA, OTROV ODMAH POKRENUO POROĐAJ: Umrla čim je rodila, a evo šta je sa BEBOM
Zmija, Foto: Printscrenn/ Instagram/ reptilia_odgajivacnica_zmija

neverovatno

TRUDNU ŽENU UJELA NAJSMRTONOSNIJA ZMIJA, OTROV ODMAH POKRENUO POROĐAJ: Umrla čim je rodila, a evo šta je sa BEBOM

Ona se u bolnici pojavila sat posle ujeda

Objavljeno: 21:00h

Žena iz Kameruna tragično je umrla od ujeda veoma otrovne zmije samo nekoliko sati nakon što je rodila svoje dete, prema potresnoj studiji slučaja objavljenoj u časopisu New England Journal of Medicine.

„Kombinacija sistemskog otrova izazvane ujedom zmije i komplikacija koje su rezultirale dovela je do fatalnog ishoda kod majke“, napisao je koautor Jap Boum u radu, preneo je Fort Vort Star-Telegram.

Neimenovana 25-godišnja pacijentkinja, koja je u to vreme bila u sedmom mesecu trudnoće, prijavila se u policijsku bolnicu sa vaginalnim krvarenjem, bolom u stomaku i povremenim kontrakcijama.

Pogledajte i šta se desilo sa zmijom koja je progutala veliki predmet.

zmija
foto: Odilon Dimier / PhotoAlto / Profimedia

Buduća majka otkrila je da ju je veoma otrovna zmija poskok - koja navodno ubija više ljudi od bilo koje druge vrste na Zemlji - ugrizla za levo stopalo sat vremena pre nego što je stigla.

To je navelo doktore da zaključe da je njeno vaginalno krvarenje uzrokovano ujedom zmije, a takođe su bili obavešteni i zbog njenog niskog broja trombocita i prisustva koagulopatije, nemogućnosti stvaranja krvnih ugrušaka.

„S obzirom na to da je prijavila da se ugriz zmije dogodio otprilike jedan sat pre nego se pojavila, otrovnost (trovanje otrovom) je najverovatnija dijagnoza“, napisao je Karl Njuva Fai, lekar u kamerunskoj kompaniji Homegrown Solutions for Health.

Uprkos tome što su lekari davali antiotrov po dolasku, pacijentkino krvarenje i bol u karlici naglo su se povećali tokom njenog trećeg dana u ustanovi.

Lekari su otkrili da je žena imala trudove, a dan kasnije rodila je dečaka od oko tri kilograma. Nažalost, čudesan trenutak je kratko trajao: zbog nastavljenog krvarenja, pacijentkinja je prebačena u drugu ustanovu, gde su joj lekari dijagnostikovali akutno otkazivanje bubrega.

Trudnica, Trudnoća
foto: Printscreen/Instagram/jaiden.ashlea

Ona je kasnije tog dana podlegla svom stanju uprkos "agresivnom tretmanu" antiotrovom i transfuzijama krvi.

Međutim, bila je sreća što je rodila sina jer je rano rođenje odigralo važnu ulogu u njegovom opstanku, napisao je Boum.

Iako su ujedi zmija tokom trudnoće retki, često se pokažu fatalnim i za majku i za dete.

Ovaj slučaj je bio posebno ozbiljan s obzirom na to da je krivac bio veoma otrovan poskok, za koji naučnici tvrde da je najsmrtonosnija zmija na svetu.

Na sreću, otrov zmije je smrtonosan za manje od 10 odsto nelečenih žrtava.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.