MUŠKARCI SE VREĐAJU KADA ŽENA UZME NOVČANIK NA "DEJTU": Evo šta većina njih MISLI, DAME šta kažete?
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati

MUŠKARCI SE VREĐAJU KADA ŽENA UZME NOVČANIK NA "DEJTU": Evo šta većina njih MISLI, DAME šta kažete?

Tradicionalni obrazac još uvek postoji kada je reč o plaćanju računa...

Objavljeno:

"Ja ću da platim. Ne, ja ću da platim, ti si prošli put. Ne, ne, insistiram. Ja ću!" Ako su vam poznate rečenice, možete da naslutite o čemu je reč. Plaćanje računa na kraju se često svede na raspravu. Ko treba da plati, koliko, kada? Mladi su otkrili svoje mišljenje!

Iako generacije Z (koja je otprilike rođena od sredine do kasnih 1990-ih do sredine 2000-ih) važi za moderne ljude, istraživanja pokazuju da su i te kako privrženi tradicionalnim vrednostima. Rodna ravnopravnost obuhvatila je mnoge sfere, među kojima su i izlasci, tačnije plaćanje računa. Ili možda ne? Da li bi računi trebalo da se ravnopravno podele ili ne? Kako se čini prema istraživanju, mladi muškarci odbijaju u većini slučajeva da devojka plaća račun, pa makar i svoj deo.

Novčanik
foto: Photopotam / Alamy / Alamy / Profimedia

Istraživanje The Nev York Times-a koje je obuhvatilo 552 studenta citirano pokazalo je da muškarci Z generacije plaćaju sastanke 90% vremena. Žene, s druge strane, u potpunosti su platile samo 2% sastanaka na koje su išle, dok je 8% sastanaka bilo ravnomerno podeljeno među polovima.

"Tradicionalni obrazac još uvek postoji", rekao je za publikaciju profesor Šanhong Luo, koji je sproveo istraživanje.

Tajms je citirao jednu 27-godišnju ženu koja je tvrdila da rodna ravnopravnost nije razlog da se očekuje da će lepši pol podeliti račun:

"Ravnopravnost polova ne znači da muškarci i žene treba da plate isto kada izađu", rekla je žena koja je želela da ostane anonimna. Tvrdi da žene zarađuju manje od muškaraca, provode više vremena doterujući se i plaćaju više za reproduktivnu brigu.

Skot Boven (24), rekao je za Tajms da je uvek plaćao piće, obroke i kafu na sastancima. Za muškarce koji aktivno pokušavaju da nađu partnera, izlasci u današnje vreme nisu nimalo jeftini, ali neki muškarci su uvređeni ili "besni" kada žena izvadi svoj novčanik i ponudi da plati svoj deo.

Bonus video:

00:19

Teodora Džehverović proslavila rođendan

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.