UKLJUČIO SE U PROGRAM UŽIVO I IZVREĐAO ČUVENU VODITELJKU, A ONDA ŠOK: Pogledaj našta ličiš, ti si jedna obična...
Foto: Youtube Printscreen/KGW News

VIDEO SNIMAK

UKLJUČIO SE U PROGRAM UŽIVO I IZVREĐAO ČUVENU VODITELJKU, A ONDA ŠOK: Pogledaj našta ličiš, ti si jedna obična...

Žene koje se nađu u središtu pažnje najčešće se ocenjuju na temelju izgleda

Objavljeno:

Žene se, bez sumnje, za razliku od muškaraca, mnogo češće ocenjuju na osnovu izgleda umesto na osnovu karaktera.

- I muškarci i žene teže utvrđivanju vrednosti pojedinih žena prvenstveno prema načinu na koji njihovo telo izgleda, pokazuju istraživanja. To ne radimo kada ocenjujemo muškarce - piše naučnica i profesorka psihologije Naomi Elemers za Psychology Today.

Elemers veruje da ta tendencija prosuđivanja žene isključivo prema izgledu uzrokuje da se one doživljavaju kao objekt, a ne kao na osoba. - Kao rezultat fokusiranja na njihove vidljive osobine, mi smo u iskušenju da previdimo njihova unutarnja stanja, zanemarimo znakove njihovih namera, uverenja i želja, a manje je verovatno da ćemo se suočiti sa njihovim nevoljama - nastavlja Elemers.

Žene koje se nađu u središtu pažnje najčešće se ocenjuju na temelju izgleda, a ne rezultata na određenom području. Na primer, Serena Vilijams pobedila je na Roland Garosu, ali najviše pažnje privukao je njen autfit na terenu.

Megi Vespu, voditeljku vesti na KGW-TV-u u Portlendu, muški gledaoc kritikovao je zbog načina njenog oblačenja, ali ona je iskoristila to kako bi govorila o dvostrukim standardima s kojima se žene suočavaju.

- Samo sam hteo da vam dam do znanja da odeća koju ste nosili, pogotovo one lude pantalone koje idu do pola torza, ne izgledaju kul ni na koji način - poručio joj je izvesni Džefri na Fejsbuku. - Previše si lepa da izgledaš budalasto.

Megi je odvojila nekoliko minuta u emisiji da bi se obratila direktno Džefriju i objasnila mu da se ona oblači onako kako voli i kako joj najviše prija, i da je odličila da zbog njegove poruke, demonstrativno, tokom cele nedelje nosi isključivo različite modela dubokih pantalona, koje su njemu zasmetale. Ona je pri tom podržala i druge žene da se ne obaziru na kritike na račun njohovog oblačenja i da se oblače onako kako njima najviše prija. Šta je sve rekla, poslušajte u videu:

(Espreso/Srbijadanas/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.