"POLJUBIO SAM SINA NA BOŽIĆ I VIŠE GA NISAM VIDEO": Ubrzo je ocu stigla UŽASNA PORUKA, ova ŽENA je umešana u sve?
Majka otetog dečaka priznala ubistvo?, Foto: Printscreen/youtube.com/@rottweilerinvestigation

otkrivamo

"POLJUBIO SAM SINA NA BOŽIĆ I VIŠE GA NISAM VIDEO": Ubrzo je ocu stigla UŽASNA PORUKA, ova ŽENA je umešana u sve?

Prošlo je 14 godina otkako je beba Gabrijel nestala oko Božića - a njegova porodica još uvek ne zna da li je ubijen ili usvojen.

Objavljeno:

I nakon 14 godina policija pokušava da reši slučaj nestale bebe po kojoj je snimljena serija.

Prošlo je 14 godina otkako je beba Gabrijel nestala oko Božića - a njegova porodica još uvek ne zna da li je ubijen ili usvojen.

Sedmomesečno dete je poslednji put viđeno 26. decembra 2009. sa svojom mamom Elizabet Džonson u San Antoniju u Teksasu. Nekoliko dana kasnije, Elizabet je Gabrijelovom ocu, Loganu Mekviriju, rekla da je ubila njihovog sina i bacila telo. Ona je tada povukla svoje priznanje i tvrdila da je dečaka dala na usvajanje anonimnom paru. Dokumentarna serija iz tri dela pod nazivom "Gde je beba Gabrijel?", pojavila se na Kanalu 4.

Serija prikazuje razgovore sa novinarima, članovima porodice, FBI-jem i glavnim detektivom na slučaju kako bi pokušali da reše istragu koja je u toku i pronađu Gabrijela. Tomas Lejder, režiser dokumentarne serije, veruje da bi Gabrijel mogao biti živ i potencijalno identifikovan. Rekao je za PrimeTimer:

- Osećam da postoje potencijalno verodostojne informacije, dokazi, da je Gabrijel tamo. Ali šta mu se desilo? Evo, pogledaćemo šta je gospođa Džonson rekla i gde se sada nalazi. Logan je poslednji put video svog sina kada je imao osam meseci. 2010. je rekao: "Poljubio sam ga i stavio ga u njegov krevet i to je bio poslednji put da sam ga video."

U to vreme, roditelji su vodili bitku oko starateljstva nad svojim detetom. Kada je majka izgubila starateljstvo nad Gabrijelom nakon što se on nije pojavila na saslušanju, pobegla je.

Beba, Majka
foto: Profimedia

U to vreme, roditelji Logan i gospođa Džonson vodili su bitku oko starateljstva

Gospođa Džonson je navodno poslala poruku Loganu da nikada više neće videti svog sina, rekavši: "Ubila sam ga", tvrdila je. U snimljenom telefonskom razgovoru rekla je da je ubila Gabrijela i stavila ga u "kantu za smeće". Policija je pretražila kante oko San Antonija, dok je ona otputovala u Majami, gde je uhapšena, piše "Miror".

Kada se suočila sa detektivima, rekla je da je lagala o ubistvu bebe.

- Muž mi je uništio život i povredio me, a ja sam htela njega da povredim. I to je jedino što bih mogla da kažem da bi ga povredila - rekla je i dodala:

- Donela sam ishitrenu odluku i mislila sam da je to u redu. Prišli su mi. Bila sam sama sa bebom u parku. Verovala sam im, duboko u sebi verujem da su dobri ljudi.

Gabrijel do danas nije pronađen i ne zna se da li je još živ. Više osoba je optuženo za njegov nestanak. Gospođa Džonson je optužena za otmicu, ometanje pritvora, zaveru ometanja starateljstva i zlostavljanje dece – od kojih je poslednje odbačeno. Ona je 2012. godine osuđena zbog ometanja pritvora i osuđena na pet godina i tri meseca iza rešetaka.

I na izricanju presude se izvinila što je odvela Gabrijela, ali je negirala da ga je ubila.

- Svaki dan moram da živim bez sina i ne znam gde je. To je najgora bol i kazna koju mogu da doživim.

Posle godinu i po dana zatvora prevremeno je puštena na slobodu zbog lepog ponašanja. Skoro dve godine kasnije, vraćena je u zatvor zbog kršenja uslovne kazne, uključujući druženje sa osobom sa krivičnim dosijeom, propuštanje da prijavi brak iz 2015. i netraženje dozvole od vlasti da putuje. Provela je kratko vreme u zatvoru i ponovo je puštena.

Beba, Dečak
foto: Profimedia

Posle godinu i po dana zatvora majka je prevremeno puštena na slobodu zbog lepog ponašanja

Zatim je 2021. objavljeno da je gospođa Džonson - koja je legalno promenila ime u Elizabet Martinez - trudna i da je iste godine rodila ćerku. U to vreme, Gabrijelova tetka, Sendi Piters, rekla je američkoj novinskoj publikaciji:

- Frustrirajuće je znati da ona ima ovu prelepu devojčicu, a ipak Logan nema priliku da bude tata Gabrijelu.

Prošle godine, Gabrijelova majka je navodno još jednom promenila ime - ovog puta u Naomi Aragon – navodeći "uznemiravanje uhoditelja" kao razlog za novo ime. Neki su spekulisali da je to zbog dokumentarnih filmova koji su objavljeni. Poslednji put je viđena u Novom Meksiku.

02:47

NEMA VEĆE TUGE: Majka izgubila svaku nadu da će pronaći nestalog sina (KURIR TV)

(Espreso/ Republika/ N.J./ prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.