ŽENA SEDELA SA SVOJIM PRIJATELJEM, A ONDA SE NA NJIH ZALETEO PAS: Pomahnitala životinja pokušala da je ŽIVU POJEDE
Tia Lukas, Foto: Printscreen/facebook/TyaLucasCruz

užas

ŽENA SEDELA SA SVOJIM PRIJATELJEM, A ONDA SE NA NJIH ZALETEO PAS: Pomahnitala životinja pokušala da je ŽIVU POJEDE

Tiju Lukas je podelila svoje stravično iskustvo sa vlastitim psom

Objavljeno:

Tia Lukas (41) uživala je u vremenu provedenim sa svojim ljubimcem, pitbulom Herkulesom, toliko da mu je dozvoljavala da spava sa njom u krevetu, sve dok njen ljubimac jednog dana nije izgubio kontrolu i umalo je živu pojeo.

Tija je bila kod kuće u Luisvilu u Teksasu sa svojim prijateljem Piterom, kojem je želela da pokaže svoje novo štene, kada se Herkules skočio na njih, piše "Njujork Post".

Tada je nastupio pravi horor.

"Štene nije moglo da se popne na kauč pa sam ga ja podigla. Pitbul je tada skočio na mog prijatelja, uhvatio ga za vrat, a ovaj je počeo da krvari", prisetila se Tia.

Pokušala je da odvoji mahnitog psa od prijatelja i kada je uspela, gurnula ga je u kupatilo, misleći da je ona bezbedna sa psom u sobi.

"Mora da je namirisao Piterovu krv svuda po meni pa je počeo da me napada. Ne sećam se mnogo toga. Sećam se da sam pogledala dole i da mi je meso bilo otkinuto sa ruke. Ne sećam se tog osećaja, ali znam da sam vikala: "Herkules, to sam ja!", priča Lukas.

Pas je ujedao po celom telu

Pas je uspeo da otkine dve trećine Tijine desne ruke, pojeo joj je biceps i zabio zube u nogu i stopalo.

Tijino zapomaganje i poziv upomoć doveli su ćerku Tanu (20) i njenog muža Harlija (21) u sobu.

"Tana je videla da pas pokušava da me ubije. Ispružila je ruku prema meni, ali nisam uspela da je zgrabim. Pas me je držao za nogu i vukao dalje. Tanin muž je uspeo da uhvati psa i skine ga sa mene. Ne sećam se tog dela, ne znam ni da sam se onesvestila", nastavlja Tia.

Harli je uspeo da odvoji psa od Tije i iznese je napolje, kada je na lice mesta stigao i policajac Džordan Poter, koji joj je pružio prvu pomoć dok nisu stigla ambulantna kola.

"Ne znam koliko puta me je pas ugrizao. Mislim da je napad trajao oko pet minuta i mislila sam da ću umreti! Nekako sam se borila da ostanem živa. Podvezali su mi ruku i doktor je kasnije rekao da bih verovatno iskrvarila da mi policajac nije odmah pomogao", komentariše Tia.

Pronašle ga napuštenog pored puta

Tana i Harli su dve godine ranije pronašli Herkulesa napuštenog pored puta, prekrivenog opekotinama od cigareta. Međutim, Tia kaže da Herkules nikada ranije nije pokazivao znake agresije i čak je spavao u krevetu sa njom noć pre napada.

Službenica za kontrolu životinja Amanda Navaro pozvana je na lice mesta odakle je uzela psa, a Tija je prebačena u bolnicu, gde je provela 19 dana, od toga dva na respiratoru. Imala je stotine šavova po rukama, nozi i na stopalu, ali je prošla i kroz šest operacija, gde joj je na poslednjoj izvađen mišić iz leđa i transplantiran u ruku, kako bi zamenio biceps.

"Mogu nekoliko centimetara da savijem ruku. Nije ukočena, još je natečena i zglob se uopšte ne pomera, nervi i tetive su mi zgnječeni. Za svaki centimetar ruke koji je oštećen, potrebno je mesec dana oporavka. Ne mogu mnogo da je koristim i stalno me boli", kaže Tia.

Ova žena je pokrenula i humanitarnu akciju putem koje skuplja novac za bolničke troškove, a pas je predat policiji na licu mesta i ubrzo je uspavan. Za sada niko ne zna šta je izazvalo Herkulesovu agresiju, a čitav događaj ostavio je traumatične posledice na njegovu gazdaricu.

"Nikada ranije nije bio agresivan. Jednom sam ga čula da laje kada ga je nešto nateralo da skoči. Nemam pojma zašto se ovo dogodilo. Spavao je u krevetu sa nama. Ne znam šta ga je pokrenulo", priznaje Tia.

Tija sa ožiljcima
Tija sa ožiljcimafoto: Printscreen/facebook/TyaLucasCruz

Pitbulovi su često izvor debate, pri čemu neki insistiraju da su ovi psi simpatični i pogodni kućni ljubimci, dok drugi primećuju ponekad smrtonosne nivoe agresije. Oni čine samo šest posto populacije pasa, ali su odgovorni za 68 posto napada pasa i 52 posto smrti povezanih sa psima od 1982. godine, piše "Tajm".

"Nikada nisam imala problema sa psima, a sada ih se plašim. Ne mogu da im priđem! Čak i kada vidim da neko šeta psa na povocu, osetim da ću dobiti napad panike", zaključila je nesrećna Tia.

BONUS VIDEO

00:05

Lepu Lukić ujeo pas

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.