OVAJ JAPANAC JE NAJVEĆI GENIJE NA SVETU, IMA IQ 210 I DOKTORIRAO JE SA 15 GODINA: Kaže da je OVO CENA GENIJALNOSTI
Kim Ung Jongu, Foto: Printscreen YouTube/Techspenzer

neverovatno

OVAJ JAPANAC JE NAJVEĆI GENIJE NA SVETU, IMA IQ 210 I DOKTORIRAO JE SA 15 GODINA: Kaže da je OVO CENA GENIJALNOSTI

Počeo je da radi za NASU kada je imao samo osam godina i nastavio je da radi tamo dok nije diplomirao

Objavljeno:

Porušili su sve granice pa su do visokih niova u obrazovanju došli kao deca, jedan sa 13, drugi sa 15 godina. Šta javnost zna o Kimu Ung-Jongu i Karlu Vitu? Jedan je velika misterija, a njegov život je i dalje intriga.

Prvo dete genijalac Karl Vit postao je doktor nauka sa 13 godina, i prvi je na listi Ginsovih rekorda kada je reč o najmlađim osobama koje su stekle ovu diplomu.

Rođen je 1800. kao sin pastora koji ga je odgajio u religioznom okruženju. Otac je insistirao na važnosti učenja tokom odrastanja svog sina. Kada je Vit imao devet godina, govorio je nemački, francuski, italijanski, latinski i grčki jezik.

Razmišljanje
Razmišljanjefoto: Profimedia

Pohađao je Univerzitet Giessen gde je doktorirao. Njegov otac je o obrazovanju svog sina napisao knjigu The Education of Karl Witte: Or, The Training of a Child koja je bila pokrenula brojne kontroverze u Nemačkoj, ali je početkom 21. veka bila bestseler u Kini. Veliki broj Kineza očekivao je da će im to štivo pomoći da i njihova deca postanu genijalci, na način na koji je to bio Karl Vit.

Veliki deo života Karla Vita ostao je misterija, priča se da je 1818. putovao Italijom i da je u jednom trenutku želio da bude advokat. Bio je veliki zaljubljenik u književnost, naročito u Danteova dela.

Vit je pohađao univerzitet koji je poznat kao Justus-Liebig-University Giesse. Sistem obrazovanja u Nemačkoj razlikuje se od onog u Americi pa nema stepena obrazovanja: BA/BS, MA i PhD već ima nižih studija koje traju četiri semestra nakon čega se polaže ispit i prelazi na napredni i viši nivo od šest do osam semestara. Sledeći nivo su doktorke studije, piše online-phd-programs.org.

Kimu Ung-Jongu rodio se 1963. i ima koeficijent inteligencije koji iznosi 210. Započeo je školovanje na univerzitetu kada je imao tri godine, a doktorsku diplomu stekao je sa 15 godina.

Počeo je da radi za NASU kada je imao samo osam godina i nastavio je da radi tamo dok nije diplomirao. Nema lepe uspomene na detinjstvo jer se tada osećao vrlo usamljeno. Radi na nacionalnom univerzitetu u Koreji. Poručuje da se kvaliteti čoveka kao ni njegova dostignuća i životni uspeh ne mere isključivo njegovim akademskim uspehom.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.