PREŠAO 5000 KILOMETARA NA BICIKLI DA BI STIGAO NA FAKULTET: Kad je došao, OVO ni u snu NIJE MOGAO DA OČEKUJE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ The Dodo

wow

PREŠAO 5000 KILOMETARA NA BICIKLI DA BI STIGAO NA FAKULTET: Kad je došao, OVO ni u snu NIJE MOGAO DA OČEKUJE

Neverovatna priča studenta

Objavljeno:

Muhamed Šafi Bari iz Gvineje prešao je 5.000 kilometara na biciklu kako bi stigao u egipatski Kairo na studiranje.

Bari je prošao na Univerzitetu Al-Azhar što mu je i bio san, ali nije imao novca za put avionom. Zato je uzeo bicikl, napumpao gume i krenuo iz Konakrija put Kaira.

Kairo
foto: Profimedia

- Prešao sam Gvineju, Burkinu Faso, Togo, Benin, Niger i ČAD. Bilo je mnogo poteškoća. Spavao sam u šumama i brdima. Najviše sam se bojao krađe bicikla i zato se nisam odvajao od njega i kada bi spavao. Jeo sam jednom ili dva puta dnevno, a teško sam dolazio do vode za kupanje - rekao je Bari.

U Togou su ga na primer maltretirale vojska i policija jer im je bio sumnjivo lice.

Student je na kraju stigao na vreme na fakultet u Kairu

- Mnogo su mi pitanja postavili. Odgovorio sam na svako, ali nisam uspeo da ih uverim u to. Pustili su me tek nakon devet dana pritvora i onda sam prešao u Benin - rekao je mladić iz Gvineje.

Kroz Benin nije imao problema te vrste, ali je teško dolazio do hrane pa se uglavnom hranio voćem koje je pronalazio u šumi.

Iz rodne Gvineje u ČAD je stigao tek posle dva meseca na biciklu.

- Morao sam da menjam rutu zbog rata u Sudanu. Pomislio sam, Alah mi je pomogao do ČAD-a, pa će i do Egipta - rekao je Bari.

U toj državi pomogao mu je jedan novinar koji mu je kupio avionsku kartu pa je tako ipak stigao posle četiri meseca na fakultet.

- Stigao sam živ i zdrav. Prikupio sam svu dokumentaciju i upisao se na Al-Azhar. Primljen sam. Došao sam biciklom, ali da ni to nisam imao, došao bih peške. Iznenadio sam se kad sam otkrio da ima kolega na fakultetu koji su čuli da sam putovao biciklom. Čestitali su mi na upornosti - dodao je oduševljeno Bari.

BONUS VIDEO:SVOJIM OČIMA SAM VIDEO KAKO VOZE BICIKL U SUPROTNOM SMERU NA AUTO-PUTU Profesor Vujanić otkriva kako koristiti zaustavnu traku

04:45

SVOJIM OČIMA SAM VIDEO KAKO VOZE BICIKL U SUPROTNOM SMERU NA AUTO-PUTU Profesor Vujanić otkriva kako koristiti zaustavnu traku

(Espreso/republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.