DEČAK JASNO VIDEO RODITELJE PRVI PUT U ŽIVOTU, NJEGOVA REAKCIJA TOPI SRCA: Ljudima idu SUZE od ovog PRIZORA (VIDEO)
Dečak, Foto: Printscreen Instagram/matildaline

emotivno

DEČAK JASNO VIDEO RODITELJE PRVI PUT U ŽIVOTU, NJEGOVA REAKCIJA TOPI SRCA: Ljudima idu SUZE od ovog PRIZORA (VIDEO)

Snimak deteta koje je maltene progledalo, obišlo internet.

Objavljeno:

Deca koja ne mogu lepo da vide ili čuju kao njihovi vršnjaci su uskraćeni za mnogo toga. Pojedini se celoga života sećaju trenutka kada su prvi put stavili naočare. Ceo svet je tako u trenutku dobio smisao i mnogo detalja i boja, koje će u velikoj meri promeniti život svakog deteta.

Mnogi oftamolozi su se složili da je veoma bitno da se nepravilan vid kod dece otkrije na vreme, zbog čega su česte kontrole vida neophodne. Jedan snimak je na Instagramu postao veoma rado gledan i evocirao je mnoge uspomene kod onih koji su imali slično iskustvo.

Deca koja po prvi put probaju naočare za vid su uglavnom nervozna i nesposobna da sama procene koliko je to bitno za njih. Ona stavljanje no[enje naočara shvataju kao nešto ograničavajuće i potencijalno negativno. Zato se na sve načine "bore" kako bi sprečila roditelje da ih odvedu kod lekara gde će dobiti ovo "pomagalo".

Jedan dečak od oko tri godine starosti je reagovao identično poput njegovoh vršnjaka, pogotovo zbog činjenice da mnoga deca još tada ne razumeju u potpunosti značenje svega, pogotovo ne svrhu naočara za vid. Ovaj mališan tako samo što ne zaplače, dok se uporno bori da se odbrani od naočara. Posle bezuspešne borbe on je spreman da i dalje očajava, kada na tren shvata da se nešto promenilo. On po prvi put u životu jasno vidi. Borba istig časa prestaje, a sledi osmeh prihvatanja, razumevanja i zahvalnosti.

Snimak je postao jedan od omiljenih mnogima u poslednje vreme, pregledan je milionima puta, a dobio je 2,3 miliona sviđanja, dok su se mnogi u komentarima prisetili svojih iskustava.

- Ja sam oftamolog u penziji. Nikada neću zaboraviti lica dece kada im se prvi put stave naočare na glavu. To iskustvo mi nikada nije dosadilo. Svako dete koje je "progledalo" sa naočarima mi je nateralo suze na oči. To je postala svrha moje karijere. Hvala vam, što ste mi omogućili da to ponovo proživim ovim snimkom!

- Ovo je divno! Dečak će najzad moći da vidi svet oko sebe!

- Suze mi idu u potocima zbog ovog mališana. Sećam se kada sam ja prvi put dobila naočare, najzad sam videla lišće na drveću i travu na putu. Putovanje kolima kući i dan danas pamtim!

- Hvala vam što delite ove snimke, podsetili su me na mog sina koji istoga dana kada je dobio naočare je pogledao u nebo i rekao mi: "Šta znače sva ona svetla po nebu i otkud tamo?"

Majke i sanajke

02:02

DOBRO POZNATA PORODICA OTVORILA PETU SEZONU MAJKE I SNAJKE Pripremila jednostavan specijalitet koji će SVI OBOŽAVATI

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.