ŽELELA JE DA IZNAJMI STAN, A ONDA JE OTKRILA NEŠTO ZBOG ČEGA JE ZANEMELA: Veći ŠOK u životu nije doživela (VIDEO)
Devojka, Foto: Printscreen/Tiktok/pipercassidyphillips

šok

ŽELELA JE DA IZNAJMI STAN, A ONDA JE OTKRILA NEŠTO ZBOG ČEGA JE ZANEMELA: Veći ŠOK u životu nije doživela (VIDEO)

Stanodavac u Midtaunu tražio je od Filipsove da plati hiljade dolara naknada, ne uključujući mesečnu kiriju, kao što su 550 dolara naknade za prijavu, 1.500 dolara administrativne naknade, 1.500 dolara naknade za useljenje i jednomesečne provizije brokera

Objavljeno:

Pajper Filips je mislila da je napokon pronašla željeni jednosobni stan na Menhetnu koji je želela da iznajmljuje. Tada je bila pogođena dodatnim troškovima koji su iznosili više od 10.000 dolara što bi njenu početnu isplatu, uključujući obezbeđenje i stanarinu za prvi mesec, dovelo do neverovatnih 21.507,50 dolara.

Stanodavac u Midtaunu tražio je od Filipsove da plati hiljade dolara naknada, ne uključujući mesečnu kiriju, kao što su 550 dolara naknade za prijavu, 1.500 dolara administrativne naknade, 1.500 dolara naknade za useljenje i jednomesečne provizije brokera. Ova devojka, poreklom iz Čikaga, nije mogla da veruje u „smešne“ skrivene troškove povezane sa već skupim listingom, koji bi joj koštao ogromnih 5.350 dolara mesečno.

- Taj je bio najluđi koji sam ikada videla - rekla je Filipsova za The Post, napominjući da je visoka cena stana već bila na vrhu budžeta njenog i njenog dečka.

Nisu potpisali ugovor za najam, međutim, ova direktorka marketinga šokirana dodatnim troškovima objavila je snimak brokerovog imejla, za koji je rekla da ju je „nasmejao na sav glas“. Dok je luksuzni stan obećavao ugrađenu mašinu za pranje i sušenje veša, bilo je previše dobro da bi bilo istinito. Osim što je od stanara zahtevao da zarade 50 puta više od mesečne kirije, stanodavac je zahtevao niz dodatnih troškova: 550 dolara naknade za prijavu, 1.500 dolara administrativne naknade, 350 dolara godišnje naknade za pogodnosti, 150 dolara provere kreditne sposobnosti, 1.500 dolara naknade za useljenje, 1.000 dolara depozita za useljenje i 55 dolara naknade za digitalno podnošenje. Iako Filips nije precizirala da li će joj trebati depozit, standardna je praksa da iznajmljivači obezbede depozit za naredni mesec i jednu kiriju.

Čak je i broker priznao „visoke“ naknade za izgradnju, savetujući Phillipsovu da pregovara sa vlasnikom nekretnine prilikom podnošenja prijave. "Kako je to legalno?" Filipsova je uzviknula u TikTok videu, koji je postigao preko 385.000 pregleda. Post je kontaktirao brokera za komentar. Povrh svega, stanari bi morali da plate dodatnih 5 odsto tih naknada za izgradnju za „administratora aplikacije“, isključujući troškove podnošenja i pokretanja. „Oni vam čak i ne govore šta to znači“, uzviknula je o „ludim“ honorarima.

00:13

Stan Milene Popović

(Espreso/srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.