OVI BLIZANCI NEMAJU ISTI DAN ROĐENA: Aleksandar je stariji čak 2 MESECA, evo koji MEDICINSKI FENOMEN se desio
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ This Morning

NIKAD NISTE ČULI

OVI BLIZANCI NEMAJU ISTI DAN ROĐENA: Aleksandar je stariji čak 2 MESECA, evo koji MEDICINSKI FENOMEN se desio

Razlika između ova dva blizanca je čak dva meseca, a evo i zašto

Objavljeno:

Dva brata blizanca rođena su u roku od dva meseca. Stariji brat rođen je 24. decembra, a njegov brat blizanad Andrea 22. februara. Načenik bolnice na severu Italije, u kojoj su obojica rođeni rekao je da je ovo vrlo retka pojava.

Četrdesetogodišnja majka morala je hitno da bude hospitalizovana u decembru 2018. godine i tada je na svet došao Alesandro, prevremeno rođena beba od 800 grama, rođena u 24. nedelji trudnoće.

Zahvaljujući medicinskom timu, posteljica je ostala netaknuta, a brat blizanac je nastavio da se razvija u majčinoj utrobi.

Porođaj, Rođenje deteta, Rađanje, Trudnica, Trudnoća, Beba
foto: Profimedia

Sa medicinske tačke gledišta, to je bila izuzetno složena trudnoća, ali se srećno završila 60 dana kasnije, kada je Andrea, teška 3 kilograma, rođena u 8. mesecu trudnoće (33. nedelja).

"Cela porodica se oseća dobro, izaći će iz bolnice za nekoliko dana", saopštila je uprava bolnice iz grada Monca kod Milana i dodala: "Ovo je prvi takav slučaj na koji smo naišli", prenosi Hina. .

Dvojica blizanaca neće imati upisan isti datum rođenja u dokumentima, što je zadavalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, rekao je otac.

Da napišemo da je blizanac brata koji se još nije rodio?“, pitale su službe.

Bonus video: Lekar o upotrebi aspirina

02:28

LEKAR UPOZORAVA: PAŽLJIVO SA ASPIRINOM! Može da pomogne, ali može i OZBILJNO DA UGROZI ZDRAVLJE! Preporučuje sa u ovim slučajevima

(Espreso/RadioSarajevo.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.