17 najjačih alkoholnih pića na svetu! DA LI BISTE SMELI DA IH PROBATE? (FOTO)
Foto: Stock

Vatrena voda

17 najjačih alkoholnih pića na svetu! DA LI BISTE SMELI DA IH PROBATE? (FOTO)

Ako volite alkoholna pića sigurno će vas zaintrigirati da probate neko od najjačih na svetu. No, ne preterujte jer će vas neka od njih spržiti i grlo i jetru

Objavljeno: 16:35h

13. Bacardi 151, 75,5% alkohola (Bermudi)

Ovaj izuzetno jak rum stizao je sa Bermuda. Kažemo "stizao" jer je 2016. godine prestao da se proizvodi, ali je i dalje na listi jer ga mnogi barovi i dalje imaju na policama. Na čepu i na etiketi mu piše da je vrlo zapaljiv, pa je proizvođač baš zbog toga obezbedio i posebnu čeličnu rešetkicu na samom vrhu boce. Neki kažu da je to, zapravo, poslednje upozorenje koje govori "ne pij me!". Miris mu nije baš privlačan, ali se često koristi za pripremu slatkih koktela.

12. John Crow batty rum, 80% alkohola (Jamajka)

Prvo da razjasnimo ko je Džon Krou. To nije nikakav vlasnik destilerije ili istorijska ličnost sa Jamajke odakle dolazi ovaj beli rum. Džon Krou je vrsta lešinara koji živi u toj oblasti i koji se, kao i svi od njegove sorte, hrane trulim mesom. U slučaju da imate stomak kao ta grabljivica, onda smete da probate i alkohol koji nosi njegovo ime. U suprotnom - vaše želučane kiseline garantovano gube bitku sa njim.

11. Stroh rum, 80% alkohola (Austrija)

Ako ste mislili da se jaki rum pravi samo na Karibima - prevarili ste se. Stroh brani boje Habsburške monarhije, a pravi se destilacijom fermentisane melase. Zanimljivo je da ga u domovini uglavnom koriste kao aromu za neke kolače i druga jela ili da ga malo sipnu u čaj i zimske koktele. Zašto ga ne piju „klot“? Jer je jak k’o đavo.

10. Devil Springs vodka, 80% alkohola (SAD)

Jeste votka, ali nije ni iz Rusije, ni iz Poljske, već iz Nju Džersija. Zbog njegove jačine i neprivlačnog ukusa stomak će vas mrzeti što mu priređujete tako neprijatna iznenađenja. Ali, ako ga pomešate sa nekim koktelom… E, to je već druga priča. Mada, upozorenje sa ovog plakata jasno navodi da sa ovim pićem se ne igra.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.