OVAJ GLUMAC JE BRAT PAVLA VUISIĆA: Sličnost između njih bila je NEVEROVATNA (VIDEO)
Pavle Vuisić, Foto: Youtube Printscreen / MisterDjuka

KO BI REKAO

OVAJ GLUMAC JE BRAT PAVLA VUISIĆA: Sličnost između njih bila je NEVEROVATNA (VIDEO)

Jedan od velikana jugoslovenske kinematografije Pavle Vuisić osvojio nas je maestralnom glumom, a njegov brat je takođe bio glumac.

Objavljeno: 19:18h

Pavle Vuisić je bio jugoslovenski i srpski glumac kojeg pamtimo po kultnim ulogama koje je odigrao u brojnim fimovima i serijama, a samo neke od njih su „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“, „Povratak otpisanih“ i mnogim drugim.

Rođen je 10. jula 1926. godine na Cetinju. Preminuo je 1. oktobra 1988. godine u Beogradu. Pavle je ostao upamćen kao simpatični "namćor" ali malo ljudi zna da je imao brata koji je isto bio glumac.

Dušan Vuisić je igrao u 40 filmova, ali skoro nikada nije dobijao glavne uloge.

Pre nego što je uplovio u glumačke vode, bio je aktivni oficir jugoslovenske ratne mornarice, kao kapetan torpednog čamca.

Zajedno sa Pavlom je glumio u filmu "Šešir profesora Koste Vujića" iz 1972. godine, a zatim i u serijalu "Povratku otpisanih" - fanovi serije sećaju ga se po epizodnoj ulozi mašinovođe, gde je igrao Jeftu u sceni kada Lane Gutović, ulazi na stanicu kako bi prijavio da su komunisti preuzeli ministarski automobil.

(Espreso/Nportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.