OVO SU STRAŠNI DETALJI SMRTI ĆERKE ELVISA PRISLIJA: U sve upletena PORODICA, zbog OVOG nije IMALA ŠANSE
Lisa Mari, Foto: Profimedia

tuga

OVO SU STRAŠNI DETALJI SMRTI ĆERKE ELVISA PRISLIJA: U sve upletena PORODICA, zbog OVOG nije IMALA ŠANSE

Isplivali su novi detalji smrti Lise Mari Prisli, kćerke i jedinog potomka čuvenog kralja rokenrola, Elvisa Prislija

Objavljeno: 12:03h

Poslednjih dana svetski mediji ne prestaju da pišu o smrti kćerke kralja rokenrola, Elvisa Prislija, Lise Mari Prisli. Ona je u 54. godini života iznenada preminula nakon srčanog zastoja. Iako je njen bivši muž pokušao da joj ukaže prvu pomoć i pozvao Hitnu, nakon čega je prebačen u bolnicu, ipak šanse da preživi su bile male, ili možda nisu...

Kako prenose strani mediji, pevačica je proglašena moždano mrtvom nakon što je hitno prevezena u bolnicu, zbog čega su je lekari stavili u medicinski indukovanu komu.

A sada su isplivali i najnoviji detalji o smrti kćerke i jedinog potomka Elvisa Prislija. Naime, Lisina porodica odlučila je da potpiše nalog kojim zabranjuju oživljavanje u slučaju da dođe do ponovnog srčanog zastoja. Šta to zapravo znači?

Lisa Mari Prisli
foto: EPA-EFE/JIMMY MORRIS

Naredba o zabrani oživljavanja (DNR) pravno je obavezujući nalog koji potpisuje lekar na zahtev pacijenta. Ova odredba postoji kako bi se poštovale želje pacijenta o nesprovođenju kardiopulmonalnog oživljavanja ili naprednog održavanja života ako bi došlo do zastoja srca ili disanja, piše Kurir.

Lisa je doživela dva srčana zastoja, a nakon drugog je proglašena mrtvom. Inače, do fatalnog stanja dolazi tako što srce prestaje da šalje kiseonik kroz krv u sve organe, uključujući i mozak. Ovo se dešava iz nekoliko razloga - bilo zato što je prestalo da kuca, ili kuca prebrzo, nestabilnim ritmom. Kako ćelije prestaju da dobijaju kiseonik, one počinju da odumiru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.