U OVOJ SERIJI JE GLUMIO BALAŠEVIĆ, A NISTE NI PRIMETILI: Imao je ulogu pravog mangupa (VIDEO)
Đorđe Balašević, Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE

U OVOJ SERIJI JE GLUMIO BALAŠEVIĆ, A NISTE NI PRIMETILI: Imao je ulogu pravog mangupa (VIDEO)

Da li ste videli ovaj kadar?

Objavljeno:

Čuvenu jugoslovensku TV seriju „Pop Ćira i pop Spira“ gotovo da svi znaju, ali malo je onih koji se sećaju da u toj seriji Đorđe Balašević, koji je preminuo 2021. godine u 67. godini od posledica korona virusa, ima čak dve uloge.

Serija je nastala kada je rediteljka Soja Jovanović želela da napravi rimejk sopstvenog filma iz 1957. godine, te dolazi na ideju na napravi seriju od tri epizode. Davne 1982. godine poziva Balaševića da tumači dve uloge, prva je Šandor-Šaca, berberin, dok je u drugoj pripovedač serije.

Zanimljivo je da u seriji Balašević pokušava da osvoji tadašnju suprugu Oliveru, koja tumači lik Jule, ćerke popa Spire.

- I-ju, frajla-Juco, nisam znao da ste tako svirepi! - govori Balašević u jednom kadru svojoj dragoj Oliveri.

Balašević je, podsetimo, bio primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Imao je kovid-19 i bio je u lošem stanju. Lekari su preduzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Stanje mu se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Lekari su dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspešno. Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.