OVO JE ĆERKA RADETA ŠERBEDŽIJE! U Hrvatskoj je VRLO POZNATA, a tek da vidite KOLIKO DOBRO IZGLEDA (FOTO)
Foto: Beta/Ivan Saravanja

tu je i slika

OVO JE ĆERKA RADETA ŠERBEDŽIJE! U Hrvatskoj je VRLO POZNATA, a tek da vidite KOLIKO DOBRO IZGLEDA (FOTO)

Pored glume, ona se bavi i muzikom i uskoro bi trebalo da objavi album sa 10 pesama, a bila je u braku sa rediteljem Filipom Gajićem

Objavljeno:

Lucija Šerbedžija ođena je u Zagrebu,8. juna 1973.) je hrvatska glumica.

Diplomirala je na Akademiji likovne umetnosti u Zagrebu. Glumila je u brojnim pozorišnim predstavama te u hrvatskim i stranim filmovima. Dobitnica je dve Zlatnih arena za najbolju glumicu, 1999. za film "Bogorodica" te 2001. za film "Polagana predaja".

Lucija Šerbedžija
foto: Instagram

Otac joj je glumac Rade Šerbedžija. Zajedno glume u pozorištu Ulysses na Brijunima tokom letnjih meseci. Glumila je i u nekoliko američkih filmova, od kojih se ističe "Svetac" iz 1997., gde je glumila s Valom Kilmerom, Elisabeth Shue i Radom Šerbedžijom.

Pored glume, ona se bavi i muzikom i uskoro bi trebalo da objavi album sa 10 pesama, a bila je u braku sa rediteljem Filipom Gajićem.

– Nije bilo lako da počnem da pišem. Ipak, rekla sam sama sebi: “Lucija, moraš krenuti. Zamisli najlepšu ljubavnu pesmu na papiru koju si ikada pročitala i kreni”. I tada sam shvatila da je poenta u jednostavnosti i igri rečima – ispričala je glumica za Jutarnji list.

– Volim da pevam, oduvek. Ima u tome nešto zanimljivo, pevači uvek vole da glume, a glumci da pevaju. Muzika mi je izuzetno važna u životu, pevanje mi je neizmerna radost, no još nikad nisam napravila ovako značajan korak, tako da se radujem – dodala je Lucija.

Lucija Šerbedžija
foto: Instagram

U proteklih pet godina slomila je oba kuka, prvo jedan, pa drugi. Osim toga, početkom pandemije koronavirusa zapala je u depresiju, kao i mnogi drugi ljudi.

– Protekli meseci su bili teški, ali život me je naučio da se uvek trudim da budem pozitivna i da vidim svetlo. Ako pada kiša, kažem: “Super, automobil mi se pere”. Bila sam nedonošče, prerano sam se rodila i jedva preživela, navikla sam se na borbu. Zato i sada mnogo radim na sebi – rekla je glumica za pomenuti medij i dodala da se bavi planinarenjem i meditacijom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.