Slučajnost ili nešto drugo: Zbog Trampa rasprodata Orvelova 1984. u SAD!
Foto: Reuter/Toby Melville

okeanija

Slučajnost ili nešto drugo: Zbog Trampa rasprodata Orvelova 1984. u SAD!

Radnja knjige smeštena je u izmišljenu državu Okeaniju u kojoj vlada totalitarni režim. Takođe, postoji i vrlo rigorozan i sveden rečnik u kome ne postoje negativni pojmovi, kako bi se sabotirala svaka mogućnost kritičkog mišljenja
Objavljeno:

Samo nekoliko dana nakon što se popeo na prvo mesto Amazonove liste najčitanijih knjiga, Orvelov distopijski roman "1984" rasprodat je u Americi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radnja knjige smeštena je u izmišljenu državu Okeaniju u kojoj vlada totalitarni režim. Takođe, postoji i vrlo rigorozan i sveden rečnik u kome ne postoje negativni pojmovi, kako bi se sabotirala svaka mogućnost kritičkog mišljenja.

Za njih je Amerika ZABRANJENA ZEMLJA! Tramp državljanima ovih zemalja SPUŠTA RAMPU! (VIDEO)

Da li slučajno, popularnost ove knjige Džordža Orvela (izdate 1949. godine) skočila je nakon što je novi predsednik SAD postao Donald Tramp?

Tačnije, nakon što je njegova savetnica gostovala na jednoj televiziji, kada je u intervjuu iznela komentar na račun Šona Spajsera, zadužemog za odnos Bele kuće sa medijima, koristeći termin "alternativne činjenice" . Time je napravila aluziju na termine iz Orvelove knjige.

BONUS VIDEO: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.