OVO JE PRAVO POREKLO MILKE CANIĆ: Srbi će ostati u ČUDU posle OVE ISTINE
Foto: RTS printscreen

saznajte

OVO JE PRAVO POREKLO MILKE CANIĆ: Srbi će ostati u ČUDU posle OVE ISTINE

Postala je poznata po tome što u svakoj emisiji izgovori i pozdravi gledaoce na isti način: „Dobro veče“

Objavljeno: 21:17h

Milka Canić je bila diplomirani filolog. Jedna je od najpoznatijih TV lica u Srbiji. Radila je kao supervizor u kvizu RTS-a „TV Slagalica“. Pre toga je radila kao profesor u Prištinskoj gimnaziji, a radila je i kao lektor.

Autor je 4 udžbenika književnosti, priručnika „Srpski za strance“, a više od 1.000 knjiga ima njen lektorski pečat. Ima ćerku, sina i dvojicu unuka. Na parlamentarnim izborima u Srbiji 2008. godine koalicija DSS-NS ju je kandidovala za narodnog poslanika.

Postala je poznata po tome što u svakoj emisiji izgovori i pozdravi gledaoce na isti način: „Dobro veče“.

Milka Canić
foto: Printscreen youtube

Evo jedne njene zanimljive izjave za „Glas Javnosti“: „Sve je „fensi“, svi idu na „Fešn vik“ i kriju se u „bekstejdž“.

Ono što je dobro je „Cool“ ili „In“, pa zbog toga niko ne žali jer su svi naučili „Sorry“. Što bi sve bilo „polako“ kad može „easy“. Čitamo „bestselere“, gradimo imidže, da bismo bili u trendu i eto prilike da budemo dobri oratori jer, Bože moj, živimo u urbanom ambijentu. Kakav apsurd!“.

Preminula je 2016. godine u Beogradu.

Diplomorala je na katedri za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku knjževnost na Filološkom fakultetu u Beogradu i radila kao profesor u Prištinskoj gimnaziji, Vojnoj gimnaziji i XV Beogradskoj gimnaziji.

1 / 4 Foto: facebook / Milka Canić

Pored pedagoškog rada, više od hiljadu knjiga nosi njen lektorski i/ili korektorski potpis, a autor je i četiri udžbenika za srpski jezik i književnost kao i knjige Serbian for foreign learners: Srpski jezik za strance. Bila je veliki zaljubljenik u lepu književnost i strastveni bibliofil u javnosti će ostati upamćena kao lektor i strušni konsultant kviza “Slagalica” ali kao prijatno i nasmejano lice koje je osam godina gledaoce kviza pozdravljalo toplim “Dobro veče” a redakciji svojom jezičkom erudicijom i odgovornošću omogućavalo neometan tok emisije.

Milka Canić
foto: Printscreen/Youtube/callasladivina

Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa Radio-televizije Srbije za Milku Canić rekla je da je “jedan od poslednjih bardova Televizije Beograd koja je svoju stručnost i veliki rad ugradila u temelje RTS-a” i da će “ostati upamćena kao veliki čovek i divna žena”.

– Ja nemam fotku sa Nikom Kejvom, ali zato imam sa tetkom. I da imam sa Kejvom, ova bi mi bila draža – napisao je glumac i njen rođak Ivan Đorđević svojevremeno na svom Instagram profilu, a odmah su se pojavili komentari: “Pa ličite”, “Uspomene su važne”.

Milka Canić je ostavila neizbrisiv trag na RTS-u, a njen rođak je veoma zapaženo ime u glumi. Sin glumca Dragana Đorđevića igrao je Vesu u seriji Ubice mog oca i Milana Stepanova u seriji Vere i zavere.

Srpkinja crnogorskog porekla, prema sopstvenim rečima rođena “jedne godine u jednom gradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.