UPRAVO SAOPŠTENO! POZNATA DAMA UMRLA OD RAKA
Foto: Profimedia

tuga

UPRAVO SAOPŠTENO! POZNATA DAMA UMRLA OD RAKA

U NPR-u, Garrels je bila poznata kao strastven novinar spreman otići bilo gde u svetu u trenutku kada priča to zahteva. Mnogima je takođe bila topla i velikodušna prijateljica

Objavljeno:

Anne Garrels, dugogodišnja strana dopisnica za NPR, umrla je od raka pluća. Imala je 71 godinu.

U NPR-u, Garrels je bila poznata kao strastven novinar spreman otići bilo gde u svetu u trenutku kada priča to zahteva. Mnogima je takođe bila topla i velikodušna prijateljica.

Kad je 1988. stigla u NPR, već je imala puno iskustva za sobom — uključujući 10 godina u televizijskim vijestima na ABC-u, gdje je bila šefica dopisništva u Moskvi i Srednjoj Americi.

Garrels je ostavila snažan utisak na NPR-ovu Deborah Amos. "Ona je bila ta glamurozna televizijska reporterka koja je došla ovamo", rekla je. "U početku se nije oblačila kao mi ostali. I imala je ovu dugu i izuzetnu karijeru pre nego što je stigla ovde... Uvek je bila hrabrija od mene, i uvek sam razumela da je hrabrija od mene. "

Ta hrabrost odvela je Garrelsa u mnoge ratne zone. A kada je trebalo izveštavati o ratu, bila je tu na početku, usred bitke i za pregovaračkim stolom. Bila je ona vrsta novinara koji bi se sam vozio kroz ratnu zonu ako je to ono što je potrebno za dobivanje priče.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.