UMRO POZNATI VODITELJ: Teške vesti su UPRAVO JAVLJENE, TUGA
Sveća, Foto: Profimedia

TUGA!

UMRO POZNATI VODITELJ: Teške vesti su UPRAVO JAVLJENE, TUGA

Škola je bila polazna tačka za brojne radio i TV karijere na tržištu Motor Citija i širom zemlje.

Objavljeno: 17:50h

Nove tužne vesti su saopštene.

Jedan veliki čovek je izgubio život.

Crne vesti je potvrdila i njegova ćerka.

Iz njegove škole su izašla neka velika imena.

Speks Hauard, radio di-džej i voditelj koji je osnovao Speks Hovard školu medijskih umetnosti u Detroitu pre više od 50 godina, preminuo je u subotu u 96. godini života.

Škola je bila polazna tačka za brojne radio i TV karijere na tržištu Motor Citija i širom zemlje.

Među mnogim studentima Speks Hovard-a koji su postali medijske zvezde u Detroitu su voditelji lokalnih TV vesti Glenda Luis (VKSIZ-TV, 7 Action Nevs) i Ejmi Endruz (VJBK-TV, Fok 2 Detroit) i radio ikone Detroita kao što su Ken Calvert i Doug Podell.

Hauardova ćerka Alisa Zi dala je u subotu ujutru izjavu u kojoj je rekla da je „slomljenog srca“ što je morala da objavi da je njen otac „završio svoje putovanje ovde na Zemlji“ u ranim jutarnjim satima u subotu.

„Uvek je bio zahvalan celoj medijskoj zajednici. Osećao je vaš zagrljaj na svakom koraku svog profesionalnog putovanja, znajući da su svi podržavali i vodili njegovu misiju da pomogne da se život promeni na bolje“, napisao je Zee.

Rođen kao Džeri Libman i poznat pod imenom Speks Hauard, rodom iz Pensilvanije pokrenuo je školu 1970. godine u Sautfildu.

Godine 2021. škola je postala deo Tehnološkog univerziteta Lorens u Sautfildu, koji je nedavno odao počast Hauardu 27. avgusta večerom i proslavom na vratima prtljažnika za fudbalsku utakmicu na početku sezone.

Rođen i odrastao u Pensilvaniji, Hauard je diplomirao na Allegheni Collegeu u svojoj matičnoj državi. Nakon što je radio kao DJ u gradovima Pensilvanije, preselio se u Klivlend i postao top 40 radio disk džokej. Preselio se u Detroit 1967. godine, gde je nekoliko godina kasnije pomerio fokus svoje karijere sa radio najava na obrazovanje budućih emitera.

Hauardovo ime u etru inspirisano je njegovim ukusom za naočare i protezalo se sve do 1950-ih, prema omažu u Jevrejskim vestima iz 2021.

Dokumentarac o Hauardu producira njegova ćerka zajedno sa Mort Crim Communications.

„Ponosan sam što sam diplomirao na @SpecsHovard-u koji je započeo moju karijeru u emitovanju,“ objavili su u subotu Fok 2 Nevs i VVJ-AM reporter Čarli Langton kako bi obeležili Hauardovu smrt.

(Espreso/eu.freep.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.