ISPLIVALA MOKRA FOTKA NATAŠE NINKOVIĆ: Vrela je kao NIKADA DO SADA, trljaćete OČI (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

živa vatra

ISPLIVALA MOKRA FOTKA NATAŠE NINKOVIĆ: Vrela je kao NIKADA DO SADA, trljaćete OČI (FOTO)

Detinjstvo je provela sa roditeljima — Brankom i Milenom, i sa bakom koja joj je govorila da je mimo svijet, budući da je mala Nataša umela da bude svojeglava

Objavljeno: 20:24h

Nataša Ninković je rođena u Trebinju, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu, i danas ističe da je za Hercegovinu vezuju lepe uspomene.U emisiji Balkanskom ulicom glumica je podelila da je na taj period života i na te predele naročito podseća pesma „Pjevat ćemo šta nam srce zna”, koju izvodi bosanskohercegovačka pevačica Amira Medunjanin, i to posebno strofa:

Ja sam vam otuda gdje pjesme nose ljudska lica, i malo me strah da će bez ljubavi za njima zalediti zima pjesmu komšijsku.

Detinjstvo je provela sa roditeljima — Brankom i Milenom, i sa bakom koja joj je govorila da je mimo svijet, budući da je mala Nataša umela da bude svojeglava.

1 / 6 Foto: © ATA Images

Ninkovićeva kaže da joj je detinjstvo bilo ispunjeno igrom, bezbrižnošću, toplinom, veselošću i voljom za životom. Rado govori o velikoj vezanosti za majku, od koje je, kako kaže, uvek dobijala samo beskrajnu ljubav i apsolutnu slobodu, bez sputavanja.

Glumu je zavolela kao osmogodišnjakinja, igrajući u amaterskoj predstavi Crvenkapa.

Posle završene srednje škole odlazi u Beograd, gde je 1994. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića završila Fakultet dramskih umetnosti. Sa njom su studirali Nela Mihailović, Daniela Kuzmanović, Danijela Ugrenović, Karolina Cimeša, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Boris Pingović i Sergej Trifunović.

Nataša Ninković
foto: Vladimir Sporčić

Prvu veliku ulogu glumica je dobila 1998. godine u antiratnoj drami Spasitelj, uz Denisa Kvejda. Ninkovićeva je tumačila ulogu Vere, mlade Srpkinje, žrtve silovanja u zarobljeničkom kampu. Uloga u filmu koji je producirao Oliver Stoun, donela je Nataši nagrade za najbolju glavnu glumicu na filmskim festivalima u Sočiju, Valensijenu i Nišu.

Na njenom instagram profilu ima fotografija gde se vidi kako je izašla iz bazena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.