DOŽIVELI SMO ŠOK, ALI NE TOPLOTNI: Espreso ušao u PRODAVNICU u Parizu, OVO NISMO OČEKIVALI (FOTO)
Pariz, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

PAPRENO

DOŽIVELI SMO ŠOK, ALI NE TOPLOTNI: Espreso ušao u PRODAVNICU u Parizu, OVO NISMO OČEKIVALI (FOTO)

Pariz je poznat po svom visokom životnom standardu, ali ni ne slutite koliko koštaju igračkice za najmlađe.

Objavljeno:

Svesni smo da igračke najviše obraduju naše mališane i da smo i mi sami srećni kada vidimo osmeh na njihovim licima.

U Srbiji, mogu se pronaći jeftine igračke i one koje je moguće lako obezbediti, a roditelji to svakodnevno čine kako bi ugodili deci.

Međutim, životni standardi su svuda drugačiji, cene su drugačije, kao i način života. Stoga, u nastavku vam donosimo odgovore na to koliko prosečno košta jedna igračka u jednom od najskupljih gradova na svetu - Parizu.

U gradu svetlosti, sve je skupo. Životni standard je visok, a plate nisu ni približne kao kod nas. Živi se na visokoj nozi, živi se do poslednje pare. Šetavši ulicama ovog raskošnog grada, primetili smo jedan zanimljiv izlog koji nam je "zapao za oko". Približili smo se i odmah su nam bile upečatljive igračke koje su bile nesvakidašnje.

pariz
foto: Privatna arhiva

Prvih nekoliko minuta, divili smo se izlogu i pažljivo biranim detaljima, uklopljenim bojama... a onda, imali smo i šta da vidimo kada smo pogled spustili niže. Cena! Odletela u nebo! Mala igračka od 70 evra, pa do 400 evra ništa veća igračka. Kao da cena ne zavisi od njihove veličine. Zagledali smo bolje i videli da su uglavnom od stakla ili keramike.

Ušli smo u radnju i nastavili sa razgledanjem. Velike police prepune ovih dečijih "drangulija". Međutim, nešto nam tu nije bilo jasno. Kako je moguće da ono što koriste najmlađi, košta papreno? Možda ovo za Parižane nije skupo, možda je uobičajena cena? Pitali smo se, dok nam je pogled lutao po radnji.

Najmanja cena igračke koju smo videli bila je 70 evra i to relativno neupotrebljiva. Nismo mogli da izgržimo a da ne pitamo prodavca o čemu se zapravo radi. Dobili smo odgovor koji nam je obrazložio sva naša pitanja.

Naime, radi se o prodavnici igračaka koje uglavnom skupljaju kolekcionari.

Ali, da li je neko zaista u stanju da i pored prevelike ljubavi prema igračkama, da toliki novac za njih? Na fotografijama u tektu možete i sami pogledati i uveriti se kolika je to cena.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.