MAJKA POKAZALA KAKO ŠTEDI NOVAC PA RASPAMETILA SVE: Uzela je samo 1 STVAR (VIDEO)
Štedljiva majka, Foto: Printscreen

poslušajte je

MAJKA POKAZALA KAKO ŠTEDI NOVAC PA RASPAMETILA SVE: Uzela je samo 1 STVAR (VIDEO)

Kako uštedeti novac? Ova mama ima dobre savete!

Objavljeno: 11:41h

Kriza nas tera da stalno preispitujemo na šta trošimo novac, a jedna mama je podelila svoje iskustvo koje joj je pomoglo da lakše sastavlja kraj s krajem i čak i uštedi.

Zove se Nikola Ričardson i živi u Engleskoj, a pokazuje kako vodi domaćinstvo i budžet na svom blogu "Štedljiva kuća".

Godinama se služi trikom s kovertama, a podelila ih je na šest kategorija: odeća, gorivo, deca, hrana i (odvojeno!) sve što se uzme za jelo i piće van kuće, plus stavka "razno". Svake nedelje, ona napravi plan i odredi koliko će se potrošiti za svaku stavku. U svaku kovertu stavi odgovarajuću svotu novca.

Kadgod iskrsne mogućnost da se na nekoj od ovih stavki potroši manje, ona promeni plan, ali nikad ne smanjuje budžet za decu. "Volim da potrošim na sve što je za dobrobit moja dva sina", objašnjava Nikola.

Uvek plaća gotovim novcem, ne koristi kartice. "Tako bolje osetim da su te transakcije stvarne", kaže. Ove godine će dve stavke pretrpeti dve bitne promene. "Moram da povećam stavku za gorivo, jer cene rastu, a meni je automobil neophodan zbog posla", kaže Nikola. "Stavka za uživanje u hrani i piću van kuće potpuno se gasi u 2022. godini. Imamo tri važna porodična događaja i samo tada ćemo jesti van kuće", najavljuje.

Ova mama kaže da su joj koverte potpuno promenile način života i trošenja. Kako vi raspoređujete novac? Da li možete da nešto uštedite i na koji način?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.