GRICKALA JE NOKTE SVAKI DAN I ZAVRŠILA ZBOG TOGA U BOLNICI: Na svoju odgovornost gledajte kakve su joj sada ruke
Foto: Printscreen/Youtube/drBojanaMandic

JEZIVO!

GRICKALA JE NOKTE SVAKI DAN I ZAVRŠILA ZBOG TOGA U BOLNICI: Na svoju odgovornost gledajte kakve su joj sada ruke

- Poruka ljudima koji grizu nokte: Prestanite!

Objavljeno:

Žena iz Škotske poslala je važno upozorenje svima koji grizu nokte, nakon što je njena prijateljica zaradila potencijalno kobnu infekciju. Karen Pit objavila je zastrašujuće fotografije inficiranog kažiprsta u Fejsbuk grupi "Share to Aware".

Prst je vidljivo otečen, a ispod kože sve je puno gnoja. Nesrećna žena završila je u bolnici Glazgov Rojal, a uzrok je, tvrdi njena prijateljica Karen, činjenica da je grizla nokte. Infekcija se proširila na ostatak prsta i prema ruci, pa je pacijentkinja morala na hitnu operaciju. Karen objašnjava kako je stigla u poslednjem trenutku i da ju je odlaganje odlaska lekaru moglo koštati glave.

- Poruka ljudima koji grizu nokte: Prestanite! Neko koga poznajem i želi da ostane anoniman grizao je nokte i završio na hitnoj operaciji. Ta osoba je nokte grizla toliko duboko da je zaradila infekciju na prstu - napisala je Karen i dodala da je prijateljica posetila dve različite ordinacije u kojima su joj savetovali da koristi kreme sa magnezijum sulfatom i ozledu drži pokrivenom.

- Ali, stanje se pogoršavalo pa je jutros otišla na Hitnu. Rekli su joj da je infekcija mogla da bude kobna i da je počela da se širi na ruku. Zato su organizovali hitnu operaciju. Stoga vas molim da prestanete da grizete nokte - poručila je korisnica Fejsbuka.

Nešto kasnije izvestila je kako je operacija dobro prošla te da je prijateljica dobila antibiotike, a sledećih nekoliko dana prst će joj izgledati kao da ga je neko ogulio. - U svemu je najgore to što joj možda nikad više neće narasti taj nokat, no s dobre strane, to je jedan manje koji će gristi - našalila se Karen za kraj.

Griženje noktiju sa sobom nosi mnogobrojne rizike, uključujući infekcije, ozlede tkiva i deformisan rast noktiju. Osim što nepovratno menja izgled noktiju, ova ružna navika svog vlasnika izlaže češćim prehladama te oštećenjima na zubima usled otvrdnuća noktiju, piše Healthline.

Bonus video

00:56

POTPUNO UVRNUTO: Kokošji nokti vladaju Instagramom! Da li biste se usudile?

(Espreso/Srbijadanas/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.