DOKTOR REKAO RODITELJIMA DA JE DETE (1,5) SAMO UMORNO ZBOG VRUĆINE: Ubrzo im se život pretvorio u noćnu moru
Foto: Profimedia

STRAŠNO

DOKTOR REKAO RODITELJIMA DA JE DETE (1,5) SAMO UMORNO ZBOG VRUĆINE: Ubrzo im se život pretvorio u noćnu moru

Roditelji Džejmi i Kim sada očajnički pokušavaju da prikupe više od milion funti da plate terapiju u Sjedinjenim Američkim Državama

Objavljeno:

Preslatka Hali Riv ima samo 20 meseci, ali se već godinu dana bori sa juvenilnom mijelomonocitnom leukemijom – hroničnim rakom krvi.

To je retka vrsta raka koja se polako razvija kod male dece, a šanse za preživljavanje su 50 odsto ako se dijagnoza otkrije na vreme.

Ali nakon što njena poslednja transplantacija matičnih ćelija nije uspela, njenoj porodici je rečeno da bi njihova najbolja opcija bila privatno lečenje u inostranstvu.

Roditelji Džejmi i Kim sada očajnički pokušavaju da prikupe više od milion funti da plate terapiju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Džejmi i Kim (29) rekli su da su prvi put primetili da nešto nije u redu sa Hali samo nekoliko sati pre nego što su krenuli na odmor u Španiju u julu prošle godine.

Lekar im je rekao da je zbog vrućine Hali postala letargična, ali kada su sleteli u Španiju, njeno stanje se pogoršalo, pa su je hitno prevezli u bolnicu. U roku od sat vremena Hali je dijagnostikovan rak.

Hali je odmah započela intenzivno lečenje i od tada je prošla hemoterapije, transfuziju krvi i dve transplantacije matičnih ćelija, ali obe transplantacije nisu uspele.

- Sećam se da je u tom periodu imala modrice, ali smo mislili da je to od puzanja - kaže Halina mama.

Porodica, prijatelji i lokalne ustanove pomažu u prikupljanju novca za Hali tako što održavaju humanitarne događaje.

- Kada čujete da morate da skupite milion, pomislite kako? Ali već smo skupili četvrtinu - zaključila je Kim, a prenosi Metro.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.