Sanda Rašković Ivić: Neću podržati budžet, ovo je zamajavanje građana!
Foto: Dragana Udovičić

Opozicija o predlogu vlade

Sanda Rašković Ivić: Neću podržati budžet, ovo je zamajavanje građana!

- Nezadovoljna sam zbog povećanja penzija i plata koje su minimalne, i sa ovim povećanjima ne dolazimo ni blizu onog nivoa koji je bio 2014. godine, ovo je samo zamajavanje građana - rekla je Ivić
Objavljeno:

Sanda Rašković Ivić kaže za naš portal da neće podržati predlog budžeta, i dodaje da opoziciju niko nije konsultovao oko njega. Ona je ponovila i da su imali samo 48 sati za 1.300 strana materijala.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Moram sa podsetim da smo 26.novembra 2013. godine imali konsultacije sa Lazarom Krstićem, Budžet je usvojen je 13.decembra, i prošlo je petnaestak dana od konsultacije do usvajanja. Ima nešto što je dobro, a to je što je budžetska grupa manja, ali tu nisu uračunata javna preduzeća koja ukupno broje 45.000 ljudi, koje verovatno treba zbrinuti. Druga stvar je to što je dato više sredstava za kapitalne rashode, ali mene brine to da li ćemo mi imati gotove projekte, jer se do sada pokazivalo da ih nema - rekla je Ivić.

Ona je dodala da očekuje da nije zadovoljna najavama da se iz te velike količine novca isplate ljudi koji čekaju na novac godinama.

- Nisam zadovoljna, jer tu imate 988 miliona koje su date za evropske integracije, 200 miliona više nego prošli put, 11 miliona više nego prošli put dato je ministarki bez portfelja koja se bavi evropskim integracijama, a da nijedan dinar nije dat kancelariji za saradnju sa ruskom federacijom, ili kancelariju za saradnju sa onim državama sa kojima imamo sporazum o slobodnoj trgovini. To je obecavano u kampanji, a kada nije budzetski ispunjeno govori samo o sebi da je to prenebregnuto - ocenila je ona.

Ova samostalna poslanica u Skupštini Srbije je rekla i da nije zadovoljna predviđenim novcem za penzije i plate.

- Nezadovoljna sam i zbog povećanja penzija i plata koje su minimalne, i sa ovim povećanjima ne dolazimo ni blizu onog nivoa koji je bio 2014. godine, ovo je samo zamajavanje građana - rekla je Ivić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.