ISPAO SKANDAL ZBOG ONOG ŠTO JE BORIS DŽONSON RADIO U BEOGRADU: On je svu krivicu svalio na druge!
Foto: British Council / Promo

nakon posete srbiji

ISPAO SKANDAL ZBOG ONOG ŠTO JE BORIS DŽONSON RADIO U BEOGRADU: On je svu krivicu svalio na druge!

Džonson je optužen da je zloupotrebio svoju funkciju prilikom posete kako bi potpisivao svoje delo i delio autograme
Objavljeno: 10:46h

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson kritikovan je u svojoj domovini zbog toga što je prilikom poslednje posete Beogradu iskoristio nekoliko sati zbog promocije svoje knjige o Vinstonu Čerčilu u Knez Mihailovoj ulici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar spoljnih poslova, kome je posao dala premijerka Tereza Mej, treba da objasni zašto je pričao o svojoj knjizi tokom zvanične posete“, navode laburisti. Dodaje se i da je Džonson fotografisan u knjižari, kao i da su bili prisutni predstavnici izdavača knjige za srpsko tržište, kao i srpski mediji.

foto: Damir Dervišagić

Iz Forin ofisa je saopšteno da taj događaj nije bio u promotivne svrhe, a neimenovani izvor navodi da su on i njegovi saradnici tražili da se ne pravi spektakl, kao i da je bio osramoćen kada je video da je na taj način dočekan u knjižari. Izvor dodaje i da je on potpisao primerke knjige maloj grupi ljudi “iz ljubaznosti“, dok je iz Džonsonovog kabineta navedeno i da je potpuno pogrešno govoriti da je šef diplomatije koristio zvanično putovanje za privatne interese. “Šef diplomatije je pozvan da govori o medijskim slobodama u najstarijoj knjižari u Beogradu. Knjižara ga je dočekala tako što je u prvi plan postavila nekoliko primerka njegove knjige, a lokalci su ga zamolili da se potpiše“, navodi se u odgovoru iz Forin ofisa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.