PROTEST IZAZVAO RASKOL U DRŽAVNOM VRHU: Toma i Vučić se sukobili oko vojske!
Foto: FoNet

ko u klin, ko u ploču

PROTEST IZAZVAO RASKOL U DRŽAVNOM VRHU: Toma i Vučić se sukobili oko vojske!

Predsednik Srbije i premijer Vlade imaju potpuno suprostavljene stavove nakon održanog prostesta Vojske Srbije
Objavljeno:

Predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić izneli su juče oprečne stavove u vezi sa protestom vojnika. Dok Nikolić tvrdi da se ne mogu na Vojsci prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi, Vučić poručuje da ne možemo da isplatimo ono što nemamo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vojska je stub svih politika, ne samo bezbednosti, već i ekonomske politike i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi - kazao je predsednik Srbije, dodajući da će „onaj ko ne želi svoju vojsku zažaliti što ima tuđu“. Najavio je da će se sastati sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem da vidi „dokle se stiglo“ kada je reč o protestu vojnog sindikata.

S druge strane, Vučić ističe da ne možemo da isplatimo ono što nemamo, a da smo Vojsci, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima. Premijer je istakao da poštuje stavove predsednika i da Nikolić odgovorno obavlja posao, a da njega, premijera, zapada da govori neprijatne stvari.

- Ja moram da govorim istinu. Predsednik je vezan za Vojsku, želim tu izjavu da razumem kao njegovu želju da vojska bude zadovoljna - naveo je Vučić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da su ovo direktni predizborni potezi predsednika Nikolića.

- Mislim da je Nikolić rekao nešto što nije istina, jer se mere štednje ne prelamaju na Vojsci. Da se prelamaju, to bi značilo da se samo na Vojsci štedi, da su prosveta, zdravstvo i drugi delovi sistema privilegovani - kazao je Anđelković.

- Objašnjenje za takav Nikolićev postupak je što on počinje predsedničku kampanju, a polazi od toga da je Vojska vrlo popularna i da većina građana neće ulaziti u detalje šta se traži i da li je to realno i izvodljivo, već će svoj pozitivan odnos prema Vojsci na neki način projektovati i na Nikolića ako se on pojavi kao neko ko podržava Vojsku - objašnjava Anđelković.

(Espresor.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.