RISTIČEVIĆU, ŠTA BI OVO? Žena poslanika SNS vodi firme koje SRBIJI duguju MILIONE!
Foto: Stefan Jokić

lavirint!

RISTIČEVIĆU, ŠTA BI OVO? Žena poslanika SNS vodi firme koje SRBIJI duguju MILIONE!

Kako izbeći plaćanje poreza, kazne i zatvor? Ponekad nije potrebno znati rupe u zakonu, dovoljno je da u porodici imate narodnog poslanika vladajuće koalicije..
Objavljeno:

"Blic" je istraživao porodično poslovanje poslanika koji u Skupštini i van nje najviše deli moralne pridike - Marjana Rističevića. Dok su njemu, narodski rečeno, usta puna zakona i pravde, proverom porodičnih firmi koje su se vodile na suprugu Rističevića Javorku bukvalno se ulazi u lavirint u kome bi se teško snašao i iskusni inspektor.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prenosi vlasništva, ćerke firme, prenamena poslovanja, sve to sa jasnim epilogom - višemilionski dugovi za porez, krivične prijave državnih organa za utaju poreza.

Krenimo od firme koja već u svom nazivu ima porodično prezime - "Rističević kompani".

ZUKORLIĆ ZA ESPRESO: Potrudiću se da se svi nelegalni objekti sruše - POD JEDNIM USLOVOM! (FOTO)

Ova firma isprva je u svom nazivu imala "Rističević kompani Novi Karlovci", a direktorka je Javorka Rističević. Gomilaju se dugovi i menja se naziv u "Rističević kompani Apatin", a umesto supruge Javorke, direktor i zakonski zastupnik postaje izvesni Jovan Karačonji. Na jučerašnji dan, prema saznanjima "Blica", "Rističević kompani" je u blokadi 17.956.353,28 ili 145.758,97 evra. Broj dana koliko je "Rističević kompani" u dugu koji ne vraća je 1.190.

Ni tu nije kraj. Ukupan iznos sudskih utuženja kojih ima desetak je 400 miliona dinara. Među tužbama je i tužba Republičke direkcije za robne rezerve.

Idemo dalje. Na redu je preduzeće "Seljak zeka kompani". Isti princip - samo drugi gradovi. Prvo "Seljak zeka kompani" ima u svom nazivu Inđiju i adresu u tom gradu, a potom prelazi u Slankamen. Naravno, briše se Javorka Rističević kao zakonski zastupnik, a upisuje se javnosti nepoznati biznismen Saša Janković.

"Seljak Zeka" je nadmašio "Rističević kompani" i po tužbama i po dugu. Kako "Blic" saznaje, u blokadi je 1.754 dana, to jest od 2011, a dug je juče bio 227.669.308 miliona dinara. "Blic" poseduje i pregršt tužbi protiv supruge Rističevića zbog firme "Seljak zeka". Po njima se može pratiti kako je rastao dug Rističevića prema državi. Tako se u Osnovnom javnom tužilaštvu Stara Pazova vodi postupak protiv Javorke još od 2011. - tada je poreska policija Sremske Mitrovice.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.