Janković: Godinu dana se nisam sastao sa Vučićem, sada ne bi imalo smisla!
Foto: Zorana Jevtić

nema sastanka

Janković: Godinu dana se nisam sastao sa Vučićem, sada ne bi imalo smisla!

"Raniji sastanci su bili zamajac boljem funkcionisanju državne uprave, a ne mogu ja svaki pojedinačni problem rešavati sastankom sa premijerom" izjavio on
Objavljeno: 13:15h

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da se sa Aleksandrom Vučićem nije sastao godinu dana i da u ovom trenutku ti sastanci ne bi imali neku svrhu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Raniji sastanci su bili zamajac boljem funkcionisanju državne uprave, a ne mogu ja svaki pojedinačni problem rešavati sastankom sa premijerom. Nažalost, previše toga kako će administracija raditi zavisi od premijera, a niko na ovom svetu ne može znati sve o svakoj oblasti državne uprave i biti u svakom trenutku na svakom mestu", kaže Janković.

Janković je rekao da građani trpe zbog nepostojanja uvažavanja Ustavom uređenog odnosa državnih organa. Aleksandar Vučić i zaštitnik građana dogovorili su se u maju prošle godine, kako je tada saopšteno iz Vlade, da će imati redovne sastanke svake prve nedelje u mesecu. Komentarišući poslednji izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Srbije, Janković je rekao da su u tom dokumentu navedeni problemi na koje institucija na čijem je čelu ukazuje godinama unazad. Prema njegovim rečima, ti problemi se odnose na slabosti u vladavini prava, pravnu nesigurnost, ugroženost slobode izražavanja i medija, kao i civilnu kontrolu bezbednosnih službi.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.