Omerović: Predrasude, diskriminacija i mržnja samo su prepreka ka napretku
Foto: Filip Plavčić

međunarodni dan tolerancije

Omerović: Predrasude, diskriminacija i mržnja samo su prepreka ka napretku

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova rekao je da je našem društvu možda više nego drugima, potrebna tolerancija
Objavljeno:

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, koji se obeležava danas, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović rekao je da je našem društvu možda više nego drugima, potrebna tolerancija, jer samo zajedničkim životom u poštovanju različitosti možemo da razvijamo napredno i pravedno društvo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nažalost, nasilje, esktremizam, diskriminacija drugih samo zato što su drugačiji, i dalje su prisutni, i zato moramo više nego ikada da radimo na podizanju svesti sa jedne, ali i sprovođenju zakona, sa druge strane - rekao je Omerović za Espreso.

MEHO OMEROVIĆ ZA ESPRESO: Zukorlić zloupotrebljava Islamsku zajednicu! (FOTO)

Prema njegovim rečima, predrasude, stereotipi, diskriminacija, pa i mržnja prema nekim nacionalnim manjinama i LGBT osobama i dalje su rasprostranjeni, i predstavljaju ogromnu prepreku ka napretku.

foto: Filip Plavčić

- Najtragičnije je što je to naizraženije kod mladih koji otvoreno izražavaju takve stavove netrpeljivosti prema drugima, i svakodnevno ih praktikuju. Uvažavanje razlika koje postoje među nama jesu preduslov za mir, stabilnost, i bezbednost svih u našem društvu - rekao je Omerović, i dodao da moramo poštovati jedni druge, uvažavati drugačije, jer u uređenim i pravednim društvima, kakvim težimo, razlike u veri, polu, naciji, starosnoj dobi, idejama, seksualnoj opredeljenosti, ne smeju biti prepreka zajedničkom životu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.