DAČIĆ UZVRATIO TADIĆU: Niste vi nas vratili u život, nego mi vas!
Foto: Fonet

A VOLELI SU SE NEKADA

DAČIĆ UZVRATIO TADIĆU: Niste vi nas vratili u život, nego mi vas!

Šef srpske diplomatije odgovarajući poslanicima opozicije u Skupštini Srbije rekao je da je SPS 2008. sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom "mogla da bira" da li će na vlasti biti Koštunica i Šešelj ili Tadić
Objavljeno:

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da nije istina da je Demokratska stranka vratila u život SPS, već da je upravo obrnuto.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šef srpske diplomatije odgovarajući poslanicima opozicije u Skupštini Srbije rekao je da je SPS 2008. sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom "mogla da bira" da li će na vlasti biti Koštunica i Šešelj ili Tadić.

"Bili smo samo Miodrag Rakić i ja kod Tadića te noći, nigde nikog nema. Mi smo vas vratili u život", rekao je Dačić u parlamentu. Dačić je rekao i da je SPS uvek bila "korektan partner" i da nema nameru da polemiše dalje o toj temi. SPS se posle osam godina u opoziciji, uz podršku manjinskoj vladi Vojislava Koštunice 2004, na vlast vratio 2008. godine nakon dogovora sa demokratama, iako je posle izbora prvo pregovarano s predstavnicima SRS i DSS.

foto: Stefan Jokić, Dragan Udovičić

Socijalisti su tada sa 20 mandata bili tas na vagi na kojoj su sa jedne strane bile stranke okupljene oko DS (Za evropsku Srbiju - 102 mandata), a sa druge SRS i DSS-NS (78+30). Nekoliko meseci nakon formiranja vlade Mirka Cvetkovića, predsednici DS i SPS Boris Tadić i Ivica Dačić potpisali su u sedištu demokrata i Ddklaraciju o političkom pomirenju tih stranaka. U tekstu deklaracije naglašena je "zajednička odgovornost za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, slobodne, celovite, ekonomski i kulturno razvijene i socijalno pravedne zemlje".

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.