U DSS-u izbila FRKA oko predsedničkih izbora! NEĆE OPOZICIONOG kandidata, a o SNS imaju JOŠ GORE mišljenje!
Foto: Fonet

Ne mogu da se smisle

U DSS-u izbila FRKA oko predsedničkih izbora! NEĆE OPOZICIONOG kandidata, a o SNS imaju JOŠ GORE mišljenje!

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je ne postoji mogućnost da ta stranka podrži kandidata SNS na predsedničkim izborima
Objavljeno: 12:33h

Predsednički izbori u Srbiji nisu "ni u najavi", a u Demokratskoj stranci Srbije (DSS) postalo je već napeto zbog njih. Naime, grupa visokih funkcionera je priznala da sukoba u stranci postoji zbog neslaganja oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Kako su objasnili zajednički kandidat opozicije je problematičan za DSS, jer ga podržavaju ambasade zapadnih zemalja, što oni vide kao skretanje sa tradicionalnog puta DSS, dok je saradnja sa SNS svedena samo na lokalni nivo, a ne i na podršku odlukama vladajuće stranke o ključnim pitanjima za državu. Kako se navodi, DSS i dalje smatra potpisivanje Briselskog sporazuma kao "akt veleizdaje", kojim je Vlada Aleksandra Vučića nanela "neprocenjivu štetu" nacionalnim i državnim interesima u mnogim oblastima, ali da je saradnja sa SNS na lokalnom nivou treba da bude tretirana kao pitanje lokalnog nivoa, a ne kao krupno političko pitanje.

U saopštenju se dodaje da je DSS pre nekolio meseci napravila diskontinuitet sa tradicionalnom politikom stranke "Ni sa Belom kućom, ni sa Belim dvorom" i da bi podrškom zajedničkom predsedničkom kandidatu kog propagira zapad "DSS izgubio dušu i precrtao razloge svog ideološkog života".

foto: Marina Lopičić

- Tadašnja predsednica Sanda Rašković Ivić je krenula u snažno propagiranje ideje o jedinstvenom opozicionom kandidatu za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji. Takva politika je podrazumevala udruživanje sa svim 'žutim' strankama koje su pod direktnim uticajem zapadnih ambasada, sve u cilju pobede protiv naprednjačkog kandidata, navodi se u pismu. Otvoreno pismo o razlozima neslaganja u DSS, potpisali su vršilac dužnosti predsednika Dragan Maršićanin, potpredsednici Miroslav Petković, Miloš Jovanović, Milan Lapčević i Predrag Džajević. Pismo potpisuju i predsednik Političkog saveta Dušan Proroković, predsednik Izvršnog odbora Dejan Šulkić, predsednik Saveta resornih odbora Aleksandar Popović i predsednik Omladine DSS Mladen Savić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.