Ko će kome, ako ne svoj svome! SNS zaposlila čak 7 novih direktora u SC Olimp!
Foto: Printscreen/Youtube/Djordje Jojkic

Ozbiljne optužbe nove stranke

Ko će kome, ako ne svoj svome! SNS zaposlila čak 7 novih direktora u SC Olimp!

Ovu odluku, kako prenosi Nova stranka, SNS-ovci su pokušali da obrazlože zakonskim usaglašavanjem sa ostalim javnim preduzećima
Objavljeno: 15:38h

Čim su uspostavili vlast na Zvezdari, naprednjaci su se užurbano bacili na otvaranje novih – direktorskih – funkcija u javnim preduzećima! Teren za uhlebljenje partijskih kadrova pripremili su i u JP SC Olimp, izglasavši odluku da ovo preduzeće može imati čak sedam izvršnih direktora!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odluku je naprednjačka većina izglasala na jučerašnjoj sednici Skupštine GO Zvezdara, a najveći paradoks je što JP SC Olimp broji samo 17 zaposlenih! Po takvoj „naprednoj“ računici, maltene na svakog zaposlenog dođe po jedan direktor!

Skandaloznu odluku SNS-ovci su pokušali da obrazlože zakonskim usaglašavanjem sa ostalim javnim preduzećima, te da će se „konačan broj izvršnih direktora urediti statutom, a da će se do ovog zakonskog maksimuma povećavati ukoliko preduzeće bude dobro poslovalo“. Čitano između redova – u toku je zapošljavanje stranačkih kadrova i to ne na bilo koje, već na direktorske, dobro plaćene pozicije!

foto: Printscreen/Youtube/Djordje Jojkic

Pored trošenja novca na direktorske plate, uračunati su i drugi, neopravdano uvećani rashodi u poslovanju JP SC Olimp do kraja godine. Na primer, povećanje troškova izrade arhitektonskih predmera i predračuna sa nula na 400.000, ali i konsaltinga za sprovođenje javnih nabavki sa dosadašnjih 200.000 na 400.000 dinara!

Još skandaloznije je izdavanje pola miliona dinara na izradu studije mogućnosti korišćenja podzemnih termalnih izvora za zagrevanje bazena, što je već uplaćeno Rudarsko-geološkom fakultetu! Tržišna cena izrade ovakvih elaborata je barem upola niža od navedene, a diskutabilno je da li uopšte i postoje iskoristivi termalni izvori na ovom lokalitetu, i to još na dubini od 200 metara! Vršilac dužnosti direktora JP SC Olimp, Slaviša Damjanović, ovu svoju skupu zamisao nevešto pravda navodnim sredstvima iz EU fondova, ali ovaj visoko pozicionirani SNS kadar, koji je ujedno zaposlen u Privrednoj komori Srbije i odbornik je u Skupštini grada Beograda, ne nudi nikakav dokaz o njenoj opravdanosti.

Ovo je, kako prenosi Nova stranka, samo deo sumnjivih povećanja stavki u rashodima u poslovanju ovog preduzeća. Ono što je nesumnjivo jeste naprednjačka zloupotreba javnih preduzeća zarad „izvlačenja“ novca i namirivanja „podobnih“.

(Espreso.co.rs / Nova stranka. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.